Πρόβλεψη για άδειες διαμονής για εργασία και στον Τουρισμό ζητούν οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου

  17 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Πρόβλεψη για άδειες διαμονής για εργασία και στον Τουρισμό ζητούν οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου

Την πρόβλεψη για άδειες διαμονής για εργασία αλλοδαπών στον Τουρισμό, όπως ισχύει για άλλους κλάδους, ζητεί με επιστολή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και την γενική γραμματέα Άννα Στρατηνάκη.

Μάλιστα οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου κοινοποιούν και το ΦΕΚ 430 με το οποίο ορίζεται ο αριθμός αλλοδαπών εργαζόμενων ανά περιφερειακή ενότητα σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε πλήθος ειδικοτήτων, όπως εργάτες κτηνοτροφίας, οικιακοί βοηθοί, εργάτες γης, αλλά και τεχνολόγοι υπολογιστών, εργαζόμενοι υψηλής ειδίκευσης, διερμηνείς, μάγειρες, κ.λπ..

Αξιότιμε Κύριε  Υπουργέ,

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Νίκος Χαλκιαδάκης, “…Στο συνημμένο ΦΕΚ, καθορίστηκε ο ανώτατος αριθμός αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2021 & 2022. Μέχρι τώρα, δεν είχε προβλεφθεί να χορηγούνται ανάλογες άδειες για εποχικό προσωπικό, στον Τουρισμό. Με δεδομένο ότι, όλες οι έως τώρα συζητήσεις μας, αλλά και τα δεδομένα της αγοράς στην φετινή χρονικά καταδεικνύουν το οξύ πρόβλημα της έλλειψης του προσωπικού στον ξενοδοχειακό κλάδο, θα θέλαμε να συζητήσουμε αυτό να γίνει στο ΦΕΚ του 2023 και να είναι μέσα ο Τουρισμός!”.

Και συνεχίζει στην επιστολή: “Υπάρχουν τρίτες χώρες, ειδικά στην λεκάνη της Μεσογείου, με ξενοδοχειακή Κουλτούρα (Συρία, Λίβανος κα) κουζίνα, φιλοξενία κι όλα τα σχετικά χαρακτηριστικά και που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο ν’ ανασχέσουμε το πολύ-επίπεδο πρόβλημα που έχουμε Δημογραφικά, Ακαδημαϊκά, Εποχικά, Πανδημικά σε σχέση με το προσωπικό.

 

  17 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα