Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους

  22 December, 2019 ΑΡΘΡΑ
Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους

Επέστρεψε αεροπλάνο, έπεσαν δέντρα

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και ειδικότερα οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην Κρήτη, από το πρωί της Κυριακής.

Οι ισχυροί άνεμοι «ακύρωσαν» πτήση από Αθήνα προς Ηράκλειο, ενώ οι επιβάτες βρίσκονταν ήδη στον αέρα, ενώ έπεσαν δέντρα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά και «κλείσιμο» της Εθνική Οδού.

Πάράλληλα, σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου των πλοίων από αρκετά λιμάνια της χώρας. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν απόψε με τα πλοία τςη γράμμης από και προς την Κρήτη, καλούνται να επικοινωνήσουν με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, καθως και με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Γύρισε πίσω αεροπλάνο με προορισμό την Κρήτη

Δεν επέτρεψαν σε αεροπλάνο να προσγειωθεί στο Ηράκλειο οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν το απόγευμα της Κυριακής.

Πρόκειται για πτήση από Αθήνα προς Ηράκλειο η οποία και επρόκειτο να αφιχθεί στις 5:20 το απόγευμα της Κυριακής.

Ωστόσο, η πτήση, τελικά, επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, καθότι οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν πάνω από τη Σαντορίνη, δεν κατέστησαν εφικτή την άφιξή της στο Ηράκλειο.

Συναγερμός και στην Πυροσβεστική

Την ίδια στιγμή, οι ισχυροί άνεμοι σήμαναν συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, εξαιτίας των πτώσεων δέντρων.

Ειδικότερα, πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να απομακρύνουν ένα δέντρο που έπεσε στο οδόστρωμα επί της Εθνικής Οδού Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου στο ύψος της περιοχής Κοκκίνη Χάνι.

Ενώ, δέντρο καταπλάκωσε σταθμευμένα οχήματα και μοτοσυκλέτες στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κνωσού.

Ευτυχώς, κανένα από τα δύο περιστατικά, τα οποία συνέβησαν περίπου στις 5:30 το απόγευμα, δεν είχα ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολίτη.

«Δεμένα» στα λιμάνια τα πλοία

Παράλληλα, από το πρωί της Κυριακής, οι άνεμοι έχουν ακινητοποιήσει τα πλοία.

Ειδικότερα, δεν εκτελούνται δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ τα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού εκτελούνται μόνο με συμβατικά πλοία.

Επίσης δεν εκτελούνται δρομολόγια από Αγία Μαρίνα για Νέα Στείρα, από Καβάλα για Θάσο, από Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα, από Πάτρα για Κεφαλονία, από Κυλλήνη για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Κλειστή είναι και η θαλάσσια σύνδεση Ρίου – Αντιρρίου. Το Λιμενικό προτρέπει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα με πλοίο να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμενικά γραφεία.

 

  22 December, 2019 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα