Προβληματισμός απο την αυξημένη σεισμική δραστηρίοτητα στο Ηράκλειο

  10 June, 2021 ΑΡΘΡΑ
Προβληματισμός απο την αυξημένη σεισμική δραστηρίοτητα στο Ηράκλειο

Την εκτίμηση ότι η πυκνή σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στο νομό Ηρακλείου, με επίκεντρο την περιοχή του Αρκαλοχωρίου, αφορά σε μετασεισμούς μετά τα 4,2 Ρίχτερ στις 4 Ιουνίου, εξέφρασε ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος. 

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ως μέλος της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου, με αφορμή ακόμη μία σεισμική δόνηση με ένταση 3,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, τόνισε ότι όλα τα επιστημονικά στοιχεία συγκλίνουν ότι πρόκειται για μετασεισμούς, οι οποίοι ενδέχεται να συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες, κάνοντας λόγο για το “πιο πιθανό σενάριο”.

“Πρόκειται για επιφανειακούς σεισμούς, με εστιακό βάθος από 5 έως 15 χιλιόμετρα, συνεχείς και επίμονους, με επίκεντρο την περιοχή του Αρκαλοχωρίου και λίγο βορειότερα, οι οποίοι γίνονται αισθητοί και εύλογα ανησυχούν τους πολίτες”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

“Πάντα μας προβληματίζουν φαινόμενα που επιμένουν. Οι κάτοικοι πρέπει να είναι ψύχραιμοι και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα μέσα στα σπίτια τους, με βαριά αντικείμενα σε ράφια κτλ.” ανέφερε, διαβεβαιώνοντας ότι η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες.

 

  10 June, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα