Προβληματισμός για την έκθεση των παιδιών στην πορνογραφία: Ο ρόλος των social media

  01 February, 2023 ΑΡΘΡΑ
Προβληματισμός για την έκθεση των παιδιών στην πορνογραφία: Ο ρόλος των social media

Σημαντικά ευρήματα παρουσιάζει νέα μεγάλη έρευνα του επιτρόπου για τα παιδιά της Αγγλίας που μελετά τη συμπεριφορά τους στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με αυτή, ένας στους δέκα ανήλικους έχει δει πορνογραφία μέχρι την ηλικία των εννέα ετών.

Από εννέα ετών είναι εκτεθειμένα σε διαδικτυακή πορνογραφία

 Η Dame Rachel de Souza δήλωσε ότι η παρακολούθηση της πορνογραφίας είναι «ευρέως διαδεδομένη» μεταξύ των παιδιών και τόνισε τις βλαβερές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της πεποίθησης πολλών νέων ότι τα κορίτσια «περιμένουν» σωματική επιθετικότητα στο σεξ.

Όπως μεταδίδει το Sky News, η έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη διαπίστωσε ότι το 47% των νέων ηλικίας μεταξύ 16 και 21 ετών πιστεύει ότι τα κορίτσια «περιμένουν» σωματική επιθετικότητα στο σεξ.

Η Dame Rachel προειδοποίησε ότι «οι απεικονίσεις σεξουαλικού εξαναγκασμού και επιθετικότητας είναι κοινός τόπος» στη διαδικτυακή πορνογραφία, καθώς προειδοποίησε ότι το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο πρέπει να περάσει από το κοινοβούλιο ως «επείγουσα προτεραιότητα».

Τα ευρήματα της έκθεσης - από έρευνα σε 1.000 νέους ηλικίας 16 έως 21 ετών στην Αγγλία – περιλαμβάνουν τα εξής δεδομένα:

Οι περισσότεροι νέοι ενήλικες (79%) ηλικίας 18 έως 21 ετών είχαν δει πορνογραφία που περιείχε σεξουαλική βία μέχρι την ηλικία των 18 ετών
Πολλοί νέοι υποθέτουν ότι τα κορίτσια περιμένουν ή απολαμβάνουν το σεξ που περιλαμβάνει σωματική επιθετικότητα, όπως ο περιορισμός των αεραγωγών και τα χαστούκια
Σχεδόν οι μισοί (47%) από τους ερωτηθέντες ηλικίας 18 έως 21 ετών δήλωσαν ότι είχαν βιώσει μια βίαιη σεξουαλική πράξη
Περισσότερο από το ένα τρίτο των νεαρών ενηλίκων δήλωσαν ότι είχαν αναζητήσει βίαιη πορνογραφία που περιλαμβάνει τουλάχιστον μία πράξη σεξουαλικής βίας

Στο στόχαστρο το Twitter

Η έκθεση έδειξε επίσης ότι το Twitter είναι η πλατφόρμα όπου το μεγαλύτερο ποσοστό παιδιών είχε δει πορνογραφία (41%), ακολουθούμενη από ειδικές ιστοσελίδες πορνογραφίας (37%) και στη συνέχεια το Instagram (33%).

Η Dame Rachel δήλωσε ότι «ανησυχεί βαθύτατα για την κανονικοποίηση της σεξουαλικής βίας στη διαδικτυακή πορνογραφία» και για το πώς αυτή επηρεάζει την κατανόηση των παιδιών για το σεξ και τις σχέσεις.

 Υπενθύμισε ένα περιστατικό όπου της είπε ένα κορίτσι που είχε το πρώτο φιλί με τον 12χρονο φίλο της ότι την είχε «στραγγαλίσει», αφού το είχε δει στην πορνογραφία «και το θεωρούσε φυσιολογικό».

Η Dame Rachel δήλωσε ότι όλοι οι ενήλικες σε υπεύθυνες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών και των γονέων, πρέπει να «λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις απόψεις των νέων» στο πλαίσιο της έκθεσης, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο «υπόσχεται» τη ρύθμιση των πορνογραφικών ιστότοπων και τη διασφάλιση ισχυρής επαλήθευσης της ηλικίας.

Ο Richard Collard, αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτικής για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο της NSPCC, ζήτησε «ισχυρά μέτρα» στο νομοσχέδιο και δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθούν στην Ofcom εξουσίες για τον καθορισμό ελάχιστων προτύπων «που θα διασφαλίζουν την ανάπτυξη ισχυρών μέτρων διασφάλισης της ηλικίας σε πλατφόρμες όπου μπορεί να προβληθεί πορνογραφικό υλικό».

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  01 February, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα