Προειδοποίηση απο το Λιμενικό για θυελλώδεις ανέμους-Η εξέλιξη του καιρού στην Κρήτη

  12 January, 2019 ΑΡΘΡΑ
Προειδοποίηση απο το Λιμενικό για θυελλώδεις ανέμους-Η εξέλιξη του καιρού στην Κρήτη

Η αυριανή πρόγνωση του καιρού για το νησί

Ο καιρός αύριο στην Κρήτη

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αύριο, Κυριακή - κυρίως - τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. Μάλιστα, υπάρχει πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα Ορεινά του νησιού.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι - Βορειοανατολικοί στα 5 με 7 Μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν Δυτικοί - Βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων

Την ίδια στιγμή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, σύμφωνα με το οποίο, σήμερα, Σάββατο, στα πελάγη γύρω από ολόκληρο το νησί θα πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι - κατά τόπους - θα φτάσουν μέχρι και τα 9 Μποφόρ.

Αναλυτικότερα, στο Νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος, οι άνεμοι πνέουν Δυτικοί - (Βορειοδυτικοί) με ένταση από 7 έως και 9 Μποφόρ. Επιπλέον, στο Δυτικό Κρητικό Πέλαγος πνέουν Βορειοανατολικοί άνεμοι στα 7 με 8 Μποφόρ.

 

Για το λόγο αυτό το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους «ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας, να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους, κατά το χρόνο ισχύος του Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και να λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης - αγκυροβολίας των σκαφών τους.»

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.»

 

  12 January, 2019 ΑΡΘΡΑ