Προετοιμασία στο «κόκκινο» ενόψει εκλογών

vianntika.gr  20 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Προετοιμασία στο «κόκκινο» ενόψει εκλογών

Μπήκαμε αισίως στην τελική ευθεία των εκλογών. Μια εβδομάδα δύσκολη για ολους τους υποψήφιους που διεκδικούν θέση στους Δήμους, την Περιφέρεια Κρήτης και την Ευρωβουλή.

Είναι μια εβδομάδα όμως, σκληρής προετοιμασίας και για όλο τον μηχανισμό, από το Υπουργείο Εσωτερικών ως τις τοπικές Υπηρεσίες. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθούν τα λάθη την ερχόμενη Κυριακή, να καλυφθούν τα κενά στις διαδικασίες, αλλά και το έμψυχο δυναμικό που θα κληθεί να παρακολουθήσει και να μετάσχει στην εκλογική διαδικασία, από την ψηφοφορία ως την καταμέτρηση και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Το εκλογικό υλικό έχει έρθει εδώ και μέρες, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η ενημέρωση όλων για τις ερχόμενες τριπλές εκλογές.

Στα πλαίσια αυτά η Περιφέρεια Κρήτης θα πραγματοποιήσει ενημέρωση για την διεξαγωγή της διαδικασίας-μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών, Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών την Κυριακή 26 Μαΐου 2019.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση αύριο Τρίτη 21 Μαΐου στις 10:30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στο Ηράκλειο. 
Στη συνάντηση τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης θα ενημερώσουν αναλυτικά για την ηλεκτρονική μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων την Κυριακή 26 Μαΐου, ώστε να λυθούν τυχόν απορίες και κενά από την πλευρά των δημοσιογράφων και όλων όσων κληθούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. 


Δικαστικοί αντιπρόσωποι

Την ίδια ώρα περίπου 100 δικαστικοί αντιπρόσωποι απαιτούνται στο Ηράκλειο για την κάλυψη των αναγκών ενόψει της εκλογικής αναμέτρηση της Κυριακής. Κενά τα οποία δεν παρουσιάζονται μόνο στο δικό μας Νομό, αλλά κατ΄αντιστοιχία εχουν παρουσιαστεί και απασχολουν ως προς την κάλυψη τους όλη τη χώρα. 

Στο Ηράκλειο, κατά την τελευταία κλήρωση, προέκυψαν άλλοι 260 δικαστικοί αντιπρόσωποι εκ των οποίων παρέλαβαν οι 120, ενώ από τους 260 οι περίπου 200 δεν είναι δικηγόροι αλλά δημόσιοι υπάλληλοι. Άτομα που απαιτούνται για να καλυφθεί το κενο στα  1102 εκλογικά τμήματα του Νομού Ηρακλειου 

Μιλάμε κυριως για διευθυντές δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι θα κληθούν να προσφέρουν υπηρεσίες, ελλείψει δικαστικών αντιπροσώπων. Ειναι μια εξέλιξη «φρέσκια», μια ανάγκη που έχει δημιουργηθεί λόγω των τριπλών εκλογών

«Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετά κενά, καθώς διπλασιάστηκαν τα εκλογικά τμήμα σε 1100 σε όλο το νομό και έτσι έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα με 100 κενά σε εκλογικά τμήματα χωρίς να υπάρχουν δικαστικοί αντιπρόσωποι», είχε δηλώσει για το θέμα αυτό στο viannitika.gr o κ. Ροζάκης, ενώ ειχε προσθέσει ότι είναι και σημαντικό θέμα «ο μεγάλος αριθμός εξαιρέσεων από πολλούς δικαστικούς αντιπροσώπους, για διάφορους λόγους».

 

vianntika.gr  20 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα