«Προφητεία» Γιώργου Παπανδρέου: Μετά το 2032 πολλά χρέη - Έπρεπε να επιμείνω στο δημοψήφισμα

https://www.newsbomb.gr/  04 March, 2024 ΑΡΘΡΑ
«Προφητεία» Γιώργου Παπανδρέου: Μετά το 2032 πολλά χρέη - Έπρεπε να επιμείνω στο δημοψήφισμα

«Κακώς δεν επέμενα για το δημοψήφισμα. Εμείς σηκώνουμε το μεγάλο πολιτικό βάρος», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου 

Για απάτη με τα στοιχεία έκανε λόγο Γιώργος Παπανδρέου σε πάνελ του συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά» ενώ εντύπωση προκαλεί η «προφητεία» του πως από το 2032 έρχονται προβλήματα λόγω χρεών.

Επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στην εξαγγελία που είχε κάνει το 2011 για το δημοψήφισμα, το οποίο είχε εξαγγείλει και το οποίο αναγκάστηκε να πάρει πίσω, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν εντός και εκτός.

«Κακώς δεν επέμενα για το δημοψήφισμα. Εμείς σηκώνουμε το μεγάλο πολιτικό βάρος», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Κατά τα λοιπά αναφέρθηκε στην περίοδο της κυβέρνησής του, ενώ εμφανίστηκε θετικός στα μη κρατικά πανεπιστήμια, «αλλά να δώσουμε την ίδια ευχέρεια στα δημόσια πανεπιστήμια», όπως είπε.

Γ. Παπανδρέου: Μετά το 2032 θα πέσουν πολλά χρέη

«Μέχρι το 2032 έχουμε περίοδο χάριτος. Μετά το 2032 θα πέσουν πολλά χρέη που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι πολύ εύκολο να πετάξουμε το μπαλάκι της ευθύνης αν δεν υπάρξει μία αυτογνωσία στη χώρα μας. Γιατί φτάσαμε εν καιρώ ειρήνης, χωρίς πολέμους. Χρεοκοπίες υπήρχαν και στο παρελθόν που συχνά συνδυάζονταν με την ολοκλήρωση της χώρας, με πολέμους. Εμείς είχαμε τις πιο καλές εποχές των 200 ετών. Ήταν σπατάλη, κακοδιαχείρηση, έλλειψη ελέγχου, η έλλειψη των δημοκρατικών θεσμών και κουλτούρας που έλεγχει την κατάχρηση της εξουσίας. Καλώς αισθάνεται η νέα γενιά πως υπάρχει κατάχρηση της εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Υπεραμύνθηκε της απόφασης, «να κρατήσουμε τη χώρα στην ΟΝΕ», πρόσθεσε πως είχε «ζητήσει από τον Καραμανλή να μου πει τα πραγματικά στοιχεία», κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «ξεκίνησε με κακοπιστία και υπονόμευση»

«Στη χειρότερη στιγμή της Μεταπολίτευσης, το 2009, που έπρεπε να υπάρχει πνεύμα ενότητας, εκεί έζησα τον λαϊκισμό. Άλλοι έλεγαν να σκίσουν τα μνημόνια. Εμείς είπαμε τις αλήθειες. Αν είχαμε υπηρετήσει αυτές, τα μνημόνια θα ήταν πολύ μικρότερης διάρκειας», είπε.

Και πρόσθεσε «όταν ανέλαβα το 2009 είχαμε ένα τεράστιο χρέος, αλλά το χειρότερο ήταν η αναξιοπιστία μας λόγω της απάτης. Η έκθεση της ευρωβουλής μιλούσε για την απάτη με τα στατιστικά στοιχεία».

Παρακολουθήστε όλα όσα είπε από το 2.33.00

 

https://www.newsbomb.gr/  04 March, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα