Προσχέδιο ΚΥΑ για καλλιέργεια κλωστικής κάναβης

mesaralive.gr  11 December, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Προσχέδιο ΚΥΑ για καλλιέργεια κλωστικής κάναβης

Φωτο: madata.gr

Ομάδα εργασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει υποβάλει πρόταση για ένα προσχέδιο ΚΥΑ που αφορά την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Μάρκος Μπόλαρης ανέφερε ότι η ειδική Ομάδα Εργασίας συστάθηκε, μετά την έκδοση του νόμου 4139/2013 περί εξαρτησιογόνων ουσιών που επιτρέπει την καλλιέργεια ποικιλιών κάνναβης, «προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της γνωστής ιδιαιτερότητας της καλλιέργειας της κάνναβης και του αντίκτυπού της σε κοινωνικό επίπεδο».

Σημειώνεται πως η κλωστική κάνναβη χρησιμοποιείται ευρέως σε Ευρώπη και ΗΠΑ σε διάφορους τομείς όπως την κλωστοϋφαντουργία, τη παρασκευή καλλυντικών ακόμη και τον κατασκευαστικό κλάδο.

«Η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης παραγωγής μπορεί να συμβάλλει θετικά στην εθνική οικονομία δημιουργώντας μάλιστα νέες θέσεις εργασίας στη γεωργία, στο εμπόριο, στη βιομηχανία και στην έρευνα καθώς και να ενισχύσει την εξωστρέφεια», ανέφερε στη δική του απάντηση ο υπουργός Οικονομίας.

Πηγή: madata.gr

 

mesaralive.gr  11 December, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα