Πρόταση για υποχρεωτική αναγραφή της τιμής παραγωγού στα οπωροκηπευτικά

  23 May, 2024 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Πρόταση για υποχρεωτική αναγραφή της τιμής παραγωγού στα οπωροκηπευτικά

Την υποχρεωτική αναγραφή της τιμής παραγωγού στα οπωροκηπευτικά προϊόντα πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χρήστος Μπουκώρος στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Λυκουρέντζος στον Realfm 97,8 ο κ. Μπουκώρος πρότεινε στο υπουργείο Ανάπτυξης να φέρει διάταξη νόμου για την υποχρεωτική αναγραφή της τιμής παραγωγού σε φρούτα και λαχανικά. Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι μόνο έτσι θα μπορέσει να καταπολεμηθούν η αισχροκέρδεια και το φαινόμενο με τα «κέρδη απληστίας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά προϊόντα από το χωράφι μέχρι το ράφι φτάνουν ακόμη και σε τριπλάσια τιμή, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις αγορές τους.

Αν εφαρμοζόταν η πρόταση του κ. Μπουκώρου, θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν τυχόν κερδοσκοπικά «παιχνίδια» από μεσάζοντες που βάζουν «υπέρογκα καπέλα» στις τιμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα δεν υπάρχει κάποια απάντηση από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης. Ωστόσο την πρόταση του κ. Μπουκώρου υποδέχτηκαν θετικά τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αλλά και καταναλωτές.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  23 May, 2024 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα