Πρωταθλήτρια Ελλάδος η αθλήτρια της ΑΛΜ  Σφακιανάκη Δήμητρα

mesaralive.gr  08 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Πρωταθλήτρια Ελλάδος η αθλήτρια της ΑΛΜ  Σφακιανάκη Δήμητρα

Παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε η ομάδα της και η ίδια φυσικά, η Σφακιανάκη Δήμητρα κατάφερε το ακατόρθωτο κάνοντας υπερήφανη τη Μεσαρά.

Η Δήμητρα στέφθηκε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ στην Αθήνα Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Ξίφος Ασκήσεως έως 13 ετών κάνοντας υπερήφανη την οικογένειά της, τον Προπονητή της Δημήτρη Φουστανάκη και την ομάδα της Ξιφασκίας  Αθλητική Λέσχη Μεσαράς "Καπετάν Μιχάλης Κόρακας".

 

Από το απαγορευτικό…. στην κατάκτηση της πρωτιάς

Πίσω από την μεγάλη επιτυχία της Δήμητρας Σφακιανάκη κρύβεται μια μικρή περιπέτεια την οποία περιγράφει με ανάρτησή του  στο fb o πατέρας της γνωστός ορθοδοντικός κ. Μιχάλης Σφακιανάκης. Γράφει ο ίδιος «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται , λέει ο λαός μας , αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν είναι έτσι τα πράγματα .Την Πέμπτη το βράδυ λοιπόν φεύγουμε για Αθήνα με την ομάδα ξιφασκίας τις Αθλητική Λέσχη Μεσσαράς καπετάν Μιχάλης Κόρακας και φύγαμε μια μέρα πριν και όχι Παρασκευή γιατί όπως μας είπαν την Παρασκευή θα είχε κακοκαιρία και ίσως να μην έφευγαν καράβια. Πάμε λοιπόν στο καράβι και έχει απαγορευτικό και φεύγουμε 05:40 το πρωί για Πειραιά με 8 μποφόρ και το καράβι να κουνάει σαν τρελό , φτάνουμε Αθήνα χάλια , ξεκουραζόμαστε και Σάββατο πρωί πρωί πάμε ΟΑΚΑ για αγώνες ένα ΟΑΚΑ παγωμένο με κλειστά αποδυτήρια βρώμικες τουαλέτες και λίγους διαιτητές. Οι  αγώνες των παμπαίδων αργούν να ξεκινήσουν 1 ώρα και πάνε πολύ πολύ αργά με αποτέλεσμα η πανκορασίδες αντι για 14:00 να ξεκινήσουν 17:00. Τα  κορίτσια κουρασμένα από την αναμονή και παγωμένα από το κρύο κάνουν το καλύτερο δυνατόν , η Δήμητρα έχει δύσκολους αγώνες στην αρχή , και εγώ έχω απογοητευθεί και κάπου εκεί στον αγώνα για τους 32 είπα πάει τελείωσε , χάναμε 5-7 , αλλά η Δήμητρα το γύρισε , 10-8. Εγώ  έχω λίγα ακόμα άσπρα μαλλιά εξαιτίας του αγώνα αυτού , αλλά προχωράει και φυσικά χάνουμε και τη προθεσμία για το πλοίο , το καράβι αναχωρεί χωρίς εμάς και εμείς συνεχίζουμε για τους 16 τους 8 τους 4 των τελικό και τελικά ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!!

Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω θερμά των προπονητή μας Δημήτρης Φουστανάκης που όλο αυτό των καιρό ήταν δίπλα στο κορίτσι μας , και όλους τους αθλητές του , με θυσίες προσωπικές , θυσιάζοντας ώρες και μέρες από των προσωπικό του χρόνο έκανε τα αδύνατα δυνατά να φέρει τα παιδιά μας , από μια μικρή επαρχιακή ομάδα στη κορυφή , Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ για το υπέροχο ταξίδι , και σου εύχομαι με το καλό και στα επόμενα .τελικά εδώ ταιριάζει  το " ο επιμένων νικά "»

 

mesaralive.gr  08 January, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ