Πρωτοχρονιά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

  30 December, 2020 ΑΡΘΡΑ
Πρωτοχρονιά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Πού χρειάζεται προσοχή

Βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινείται από την θάλασσα της Αδριατικής αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος, με ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για κακοκαιρία, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια, που ίσως δημιουργήσουν προβλήματα, σε πολλές περιοχές της χώρας παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς.

Αναλυτικά, η πρόβλεψη του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη έχει ως εξής:

«Βαρομετρικό χαμηλό (πρώτος χάρτης) αναμένεται να οργανωθεί στη θάλασσα της Αδριατικής και καθώς θα κινηθεί ανατολικά αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας πιθανόν στα βορειοδυτικά πρόσκαιρα και πιο χαμηλά, τους πολύ ισχυρούς ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας.
 
Στον δεύτερο χάρτη μπορείτε να παρακολουθήσετε την χωροχρονική εξέλιξη των βροχοπτώσεων όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται. 
 
Περιοχές όπου χρειάζεται προσοχή είναι το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος – δυτική Μακεδονία όπου θα χιονίσει στα ορεινά πιθανόν και πιο χαμηλά, δυτική - κεντρική Στερεά, Πελοπόννησος με έμφαση τα δυτικά τμήματα, ανατολικό Αιγαίο, ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 
 
Βροχές και πιθανόν καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην Αττική από το απόγευμα της Πέμπτης και μέχρι τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. 
 
Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!
 

Δειτε εδώ την ανάρτηση

 

  30 December, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα