Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην Περιφέρεια και επίσκεψη στην παραδοσιακή «βαρέλα»

mesaralive.gr  01 January, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην Περιφέρεια και επίσκεψη στην παραδοσιακή «βαρέλα»

Τα παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν χθες στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργο Πιτσούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, εκπρόσωποι συλλόγων και χορωδίες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκαν κατά σειρά: στρατεύσιμοι από την 133 Σ. Μ.  της Πολεμικής Αεροπορίας στο Καστέλι με επικεφαλής τον Υποσμηναγό Παναγιώτη Τσουλφίδη, από την ΣΕΑΠ Ηρακλείου με επικεφαλής τον Ανθυπασπιστή Γιάννη Μπουντρονικόλα, η Φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον αρχιμουσικό Λεωνίδα Τζωρτζάκη, και το «Σύνολο Νυκτών Τοξοτών Οργάνων Κρήτης» με επικεφαλής την Πρόεδρο του μουσικού συνόλου Αγγελική Μαράκη, και τον μαέστρο Μιχάλη Μαρακομιχελάκη.  

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργο Πιτσούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη ,επισκέφθηκαν το «ιστορικό σταυρό» της πόλης, -Δικαιοσύνης-1821-25ης Αυγούστου- όπου εθιμικά για άλλη μια χρονιά είχε στηθεί η παραδοσιακή «βαρέλα» όπου ο τροχονόμος ρύθμιζε την κυκλοφορία όπως συνέβαινε πριν από μερικές δεκαετίες όταν δεν υπήρχαν φωτεινοί σηματοδότες.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους Αστυνομικούς, προσφέροντας παραδοσιακά καλάθια με δώρα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ευχόμενος για το νέο έτος ανέφερε: «Μια δύσκολη χρονιά φεύγει, όμως με θετικό πρόσημο για την Περιφέρεια μας. Για το 2016 ευχόμαστε υγεία σε όλο τον κόσμο αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα. Συνεχίζουμε το έργο μας για ανάπτυξη κα απασχόληση στον τόπο, βρισκόμαστε κοντά στις ευπαθείς ομάδες, και όλοι μαζί με ενότητα, σοβαρότητα, υπευθυνότητα να δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για το νησί μας και τους Κρητικούς».

 

mesaralive.gr  01 January, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα