Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο, τρία μυρωδικά και κύμινο

30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4-5
1½ κιλό κοκκινόψαρα, καθαρισμένα
3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μικρά ζάρια
2 κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
3 μέτρια καρότα, σε μικρά ζάρια
χυμός από 2 μέτρια λεμόνια (ή όσος θέλουμε)
1 μάτσο σέλινο + 1 μάτσο μαϊντανός + 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
αλάτι, μαυροπίπερο
200 ml ελαιόλαδο
κύμινο (κατά βούληση – όχι περισσότερο από 1/2 κουτ. γλυκού)
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο, πρώτα βάζουμε τα ψάρια σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό.
Βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι το ψαχνό του ψαριού να ξεκολλάει από τα κόκαλα. Ξαφρίζουμε, αν χρειαστεί.
Βγάζουμε το ψάρι και σουρώνουμε τον ζωμό.
Ξαναβάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια.
Βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Στο μεταξύ, ξεψαχνίζουμε το ψάρι προσεκτικά, ώστε να μην αφήσουμε κοκαλάκια και πέτσες.
Μόλις γίνουν τα λαχανικά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψαχνά του ψαριού, το λάδι και αλατοπίπερο και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά (προσθέτοντας, αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, λίγο βραστό νερό).
Έπειτα ρίχνουμε το κύμινο, τα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μία βράση.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και το λεμόνι και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Δημογραφικό και EBE «αδειάζουν» τα αμφιθέατρα και φέρνουν αλλαγές στον χάρτη των AEI
- Kρήτη: Χωρίς τέλος οι παραβάσεις στους δρόμους
- Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο στην Κρήτη
- Παράταση προθεσμίας αιτήσεων στις προσκλήσεις για θερμοκήπια και μεταποίηση γεωργικών προϊόντων
- Σήμερα ανακοινώνονται τα ονόματα των 10.000 εκπαιδευτικών που διορίζονται ως μόνιμοι στα σχολεία