Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός…

mesaralive.gr  20 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός…

Φωτο:mesaralive.gr

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να ξεπεράσει τα είκοσι λεπτά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού, πέρασε κατά πλειοψηφία ο Προϋπολογισμός του 2015 το βράδυ της Δευτέρας.

Κάτι που θεωρούνταν αναμενόμενο, αφού το σχέδιο του Προϋπολογισμού έχει συζητηθεί και ξανασυζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό που αναμενόταν ήταν να εγγραφεί σε αυτόν η δανειοδότηση που θα λάβει ο Δήμος από το Παρακαταθηκών και Δανείων για αποπληρωμή παλαιών χρεών, προκειμένου να μπορεί να ισοσκελιστεί ο Προϋπολογισμός.

Κάτι που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου όπως έχει ήδη γράψει το mesaralive.gr.

Κατά την διάρκεια της σύντομης συνεδρίασης για την έγκριση του σχεδίου του Προϋπολογισμού, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αρμουτάκης, ενημέρωσε το σώμα ότι

ο Δήμος κατέθεσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο την έγκριση του δανείου, ενώ ο ίδιος επισκέφθηκε το Ελεγκτικό Συνέδριο για να ενημερωθεί για την πορεία του θέματος, προσθέτοντας ότι αναμένεται τέλος της εβδομάδας, η ολοκλήρωση του ελέγχου προκειμένου στη συνέχεια να υπογραφεί και η σύμβαση.

Από την πλευρά το ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυράκης, ενημέρωσε για τις αλλαγές και τις προσθήκες που έγιναν στο σχέδιο του Προϋπολογισμού, ενώ η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Μαρία Πετρακογιώργη ρώτησε τον Αντιδήμαρχο, ποιο είναι το ακριβώς ποσό του ισοσκελισμού του Προϋπολογισμού του 2015, καθώς και αν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τον Προϋπολογισμό του 2016.

Ο Αντιδήμαρχος απάντησε ότι το ποσό είναι όσο και το ποσό του δανείου, ενώ όσον αφορά τον Προϋπολογισμό του 2016, πρόσθεσε ότι η προετοιμασία έχει ξεκινήσει και μάλιστα σημείωσε ότι θα είναι πολύ μικρότερος από τον φετινό.

Ο Προϋπολογισμός πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού δεν ψηφίστηκε από τους παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης  κ. Μαρία Πετρακογιώργη (επικεφαλής) και  κ. Γιάννη Κουλεντάκη.

 

mesaralive.gr  20 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα