Πτώση στην τιμή των καυσίμων λόγω...κορωνοιου

  07 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Πτώση στην τιμή των καυσίμων λόγω...κορωνοιου

Η επιβολή της καραντίνας, η μείωση στη ζήτηση των καυσίμων είναι ακόμη μεγαλύτερη. Και άλλες επιχειρήσεις και εταιρείες έχουν αναστείλλει τη λειτουργία τους ή λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, με συνέπεια η ζήτηση καυσίμων να είναι στα τάρταρα.

Μιλάμε για μια περίοδο κατά την οποία παρατηρείται και μεγάλη μείωση στην τιμή των καυσίμων της Μεσαράς, όπως συμβαίνει και σε όλη την Κρήτη.

Με διαμορφωμένη την άσχημη κατάσταση στην αγορά οι πρατηριούχοι που συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται από το σύνολο της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της επέλασης του κορωνοϊού ζητούν - μεταξυ αλλων- τον περιορισμό της λειτουργίας των πρατηρίων σε τρεις ημέρες την εβδομάδα δεδομένου ότι η ζήτηση καυσίμων έχει μειωθεί σε ποσοστό άνω του 60% καθώς και την ένταξη του κλάδου στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ζητά με νέα παρέμβαση της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

«Τα πρατήρια καταγράφουν αποδεδειγμένα με βάση το σύστημα εισροών εκροών πτώση τζίρου άνω του 60% και εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας, θα αδυνατούν πλέον οικονομικά να συνεχίσουν τη λειτουργία τους», αναφέρει η Ομοσπονδία. Εκπρόσωποι του κλάδου ανέφεραν ότι ειδικά μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, η διατήρηση του διευρυμένου ωραρίου 7 ημέρες την εβδομάδα δεν έχει νόημα.

 

  07 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ