Πώς αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογή Μητσοτάκη

efsyn.gr  12 January, 2016 ΓΝΩΜΕΣ
Πώς αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογή Μητσοτάκη

Στις νεοφιλελεύθερες απόψεις του νέου προέδρου της Ν.Δ. εστιάζουν την κριτική τους στον ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ράνια Σβίγκου και Παναγιώτης Ρήγας σχολιάζουν την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Real FM, σημείωσε ότι βασικό ζήτημα παραμένει ποια θα είναι η πολιτική στρατηγική και ο πολιτικός προσανατολισμός της Νέας Δημοκρατίας. 

«Είναι ένα κόμμα που έχει συντριβεί κοινωνικά από την κυβερνητική διαχείριση και την πρόσδεσή του στις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές» τονίζει η κα Σβίγκου για να επισημάνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Εκφράζει το σκληρό νεοφιλελεύθερο μπλοκ, τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες απόψεις, όπως για παράδειγμα για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, θέσεις και απόψεις, όμως, που έχουν απορριφθεί από τον ελληνικό λαό που εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το δεύτερο θέμα που έθεσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ποια θα είναι η σχέση της ηγεσίας της ΝΔ με την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος, η οποία και στήριξε στον β' γύρο τον κ. Μητσοτάκη. Η πτέρυγα αυτή, τόνισε, δεν μπορεί να συμβαδίσει με το ευρωπαϊκό προφίλ που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης, οπότε μένει να δούμε ποιο θα είναι τελικά το πολιτικό στίγμα της νέας ηγεσίας, αλλά και πώς θα καταφέρουν στη ΝΔ να συμβιβάσουν τις διάφορες απόψεις.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ρήγας, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «νεοφιλελεύθερης αντίληψης» σημειώνοντας ότι «Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση».

Ωστόσο, προσέθεσε ο κ. Ρήγας, να μην ξεχνάμε ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι της ακραίας νεοφιλελεύθερης αντίληψης, είναι αυτός ο οποίος οδήγησε σε απολύσεις πολλούς εργαζόμενους, ακόμα και καθαρίστριες με χαμηλό μισθό, και είναι αυτός ο οποίος εκφράζει αυτή την άποψη εντός της χώρας».

Ο κ. Ρήγας δήλωσε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη ΝΔ έχει να κάνει με το πρόγραμμα και τις πολιτικές οι οποίες υλοποιούνται, προσέθεσε ότι τα πρόσωπα υλοποιούν πολιτικές και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της στρατηγικής την οποία θέλει και επεδίωξε η ΝΔ. Είναι συνέχεια όλης αυτής της καταστροφής που έχει γίνει στην ελληνική κοινωνία και βεβαίως εδώ εντάσσεται και το ασφαλιστικό, είπε χαρακτηριστικά.

 

efsyn.gr  12 January, 2016 ΓΝΩΜΕΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα