Ριζότο: 22 φθινοπωρινές συνταγές

Το ριζότο είναι ένα κρεμώδες και πλούσιο πιάτο που φτιάχνεται μαγειρεύοντας το ρύζι σε ζωμό που προστίθεται σταδιακά, αφού το ρύζι σοταριστεί σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα,, με κρεμμύδια, σκόρδο και άλλα αρωματικά. Η παρμεζάνα που βάζουμε συχνά στο τέλος δίνει στο πιάτο μια πλούσια και κρεμώδη υφή. Το ριζότο παρασκευάζεται συνήθως με ρύζι arborio, που έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε άμυλο. Σε ό,τι αφορά τη γεύση, το ριζότο είναι πιο πλούσιο και απολαυστικό χάρη στην προσθήκη βουτύρου ή τυριού. Μπορεί να σταθεί σε ένα τραπέζι ως συνοδευτικό ή ως κύριο πιάτο.
Το ριζότο έχει τα μυστικά του. Το βασικότερο είναι να βρείτε τη συνταγή που σας ταιριάζει. Πάντως, «σηκώνει» τόσες παραλλαγές αυτό το πιάτο και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο διαφορετικά υλικά, που σίγουρα δεν θα βαρεθείτε ποτέ να τρώτε ριζότο. Αυτή την εποχή, για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε από μανιτάρια μέχρι κολοκύθα.
Δείτε εδώ 22 συνταγές για φθινοπωρινά ριζότι
Δείτε επίσης
- Η δημοκρατία σε κρίση: Η εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς μειώνεται σε όλο τον κόσμο
- Προστατεύει τελικά ο καφές το συκώτι; Τι δείχνει νέα ανασκόπηση
- Οι ξενοδόχοι ζητούν από τον Πρωθυπουργό οριζόντια μέτρα περιορισμού του airbnb σε όλη την Κρήτη
- Δήμος Γόρτυνας: Νέα γεώτρηση στο Μετόχι
- Φασόλια Πρεσπών με χόρτα της Αργυρώς