Σαλάτα με σκιουφιχτά μακαρόνια και χταπόδι
Υλικά
400γρ. χταπόδι βρασμένο
250γρ σκιουφιχτά ή καλογερικό
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 πιπεριά κίτρινη
1/3 ματσάκι μαϊντανό
50γρ. λιαστή ντομάτα
50γρ. κάππαρη
50γρ.αγγουράκι τουρσί
3-4 κλωναράκια θυμάρι
Ελαιόλαδο
60 ml λευκό ξύδι βαλσάμικο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βράζοντας το χταπόδι σε αρκετό νερό με λίγο ξύδι μέχρι να ψηθεί. Στη συνέχεια το κόβουμε κομμάτια.
Bράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα σουρώνουμε και κρυώνουμε με άφθονο νερό για να σταματήσουμε τον βρασμό και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά όση ώρα προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, τα μυρωδικά, το αγγουράκι, τη λιαστή ντομάτα και τη κάππαρη.
Εν το μεταξύ τα ζυμαρικά μας που έχουν στραγγίξει τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υλικά που ψιλοκόψαμε ρίχνοντας επίσης το θυμάρι φρεσκοτριμένο πιπέρι αλάτι (προσεκτικά διότι η κάπαρη κυρίως αλλά κ το τουρσί κ η λιαστή ντομάτα θα μας δώσουν μια αίσθηση αλμύρας ) το ελαιόλαδο κ το λευκό βαλσάμικο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε !! Πρόκειται για μια σαλάτα που συνοδεύει άψογα ένα τραπέζι με ψάρια κ θαλασσινά , αλλά μπορεί να σταθεί και μόνο του σαν κυρίως πιάτο.
Καλή επιτυχία!!!
Δείτε επίσης
- Πιερρακάκης: Οι Δήμοι θα λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση και το 2026
- Δήμος Φαιστού- Επιτυχημένη η δράση φροντίδας ζώων συντροφιάς στην Πόμπια
- Φορολογικό σοκ: 5,7 δισ. ευρώ απλήρωτοι φόροι σε 8 μήνες – 4 εκατ. Έλληνες χρωστούν
- Μπλόκο στον ΒΟΑΚ: Θα διανυκτερεύσουν στον Καρτερό οι αγρότες Θα ανοίγουν ανά διαστήματα τον δρόμο
- Σπανακόπιτα με τραχανά, χωρίς φύλλο





