Σαν πιείς νερό από την κρήνη στο Μετόχι....

mesaralive.gr  07 July, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σαν πιείς νερό από την κρήνη στο Μετόχι....

φωτο:mesaralive.gr

«Διαβάτη πιέστο χορταστά το δροσερό νερό μου,και γείρε να ξεκουραστείς στον ίσκιο τον δικό μου»

Ολοκληρώθηκε η κρήνη στο Μετόχι Τυμπακίου, με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μετοχίου .

Η κρήνη αποτελεί έργο τέχνης στο συγκεκριμένο σημείο που αποτελεί το σταυροδρόμι προς τα σχολεία και την κεντρική πλατεία του Τυμπακίου, καθώς σε οδηγεί μετέπειτα στη μικρή πλατεία όπου υπάρχει και η εκκλησία του Αγίου Πνεύματος, ενώ περιμετρικά περιβάλλεται από τα σπίτια των κατοίκων του Μετοχίου που είναι πλημμυρισμένα με λουλούδια και δέντρα!

Βγαλμένο από μια άλλη εποχή… κάτι ξεχασμένο ζωντανεύει, στις βρύσες των χωριών, που τότε έσφυζαν από ζωή και κίνηση, τα βράδια με το σούρουπο μαζεύονταν τα κορίτσια να πάρουν νερό. Η συνάντηση αυτή δεν ήταν απλώς ένα κοινό αντάμωμα· ήταν μια ξεκούραση, μια ανάσα, ύστερα από τις δουλειές της μέρας, μια εκτόνωση .

Τα τελευταία μεταπολεμικά χρόνια πολλοί εξωραϊστικοί, εκπολιτιστικοί Σύλλογοι, Αδελφότητες κ.λ.π.  ανέλαβαν με αρκετή επιτυχία την ανακαίνιση, την εκ θεμελίων ανακατασκευή ή κατασκευή μιας βρύσης.

Έτσι βλέπει κανείς σήμερα καλαίσθητες βρύσες με ωραία στέγαστρα, που αποτελούν και ένα πόλο έλξης, έτσι για να χορταίνει το μάτι και να ευφραίνεται η ψυχή!

 

mesaralive.gr  07 July, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα