Σχολεία-Κορονοϊός: Η τελευταία εικόνα των κρουσμάτων απο τα σχολεία του Ηρακλείου

  31 January, 2022 ΑΡΘΡΑ
Σχολεία-Κορονοϊός: Η τελευταία εικόνα των κρουσμάτων απο τα σχολεία του Ηρακλείου

Με αρνητικό self test προσήλθαν στις σχολικές αίθουσες σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα σχολεία του νησιού επαναλειτούργησαν ήδη από την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, μετά την ολιγοήμερη διακοπή εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ενώ σήμερα η επιστροφή στις τάξεις έγινε με self test που διενεργήθηκαν την Κυριακή.

Σε επίπεδο χώρας, εντοπίστηκαν 6.566 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, στοιχεία που - σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας - δεν αφορούν το σύνολο των τμημάτων, αλλά τα περίπου 29.000 τμήματα στα οποία είχε ανασταλεί η λειτουργία, λόγω καιρικών συνθηκών.

Στο Νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά), εντοπίστηκαν 101 θετικά self test σε μαθητές και 25 σε εκπαιδευτικούς, σε συνολικά 88 διαφορετικά σχολικά τμήματα.

Το σύνολο του δυναμικού για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, είναι 27.500 μαθητές και 4.000 εκπαιδευτικοί.

Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου (Γυμνάσια, Λύκεια), εντοπίστηκαν 274 θετικά self test σε μαθητές, 28 σε εκπαιδευτικούς και 2 σε βοηθητικό προσωπικό, σε συνολικά 211 διαφορετικά τμήματα.

Το σύνολο του δυναμικού για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, είναι 22.989 μαθητές και 2.857 εκπαιδευτικοί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την διενέργεια τεστ την εβδομάδα 31 Ιανουαρίου – 4 Φεβρουαρίου

Για τους μαθητές την τρέχουσα εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου, στα σχολεία θα γίνουν και άλλα δύο self test. Όπως όρισε το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσήλθαν σήμερα έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον self test.

Συνεπώς τα self θα γίνουν ξανά την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid test και ένα self test, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το πρώτο rapid test δηλώθηκε σήμερα, πρέπει να επαναληφθεί για την Παρασκευή ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και επιπλέον self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης.

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με σελφ τεστ, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).

Υπενθυμίζεται ότι:

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

 

  31 January, 2022 ΑΡΘΡΑ