Σχολεία: Πόσα είναι συνολικά τα κρούσματα μετά τις γιορτές

  17 January, 2022 ΑΡΘΡΑ
Σχολεία: Πόσα είναι συνολικά τα κρούσματα μετά τις γιορτές

Μειώνονται τα κρούσματα του κορονοϊού σε μαθητές στα σχολεία της χώρας. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, και σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν 10.414 λιγότεροι μαθητές – ηλικίας 4-18 ετών – θετικοί στον κορονοϊό απ’ ό,τι την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων.

 Πριν τα Χριστούγεννα είχαν εντοπιστεί 43.608 μαθητές θετικοί στον ιό ενώ τώρα ο αριθμός αυτός μειώθηκε στις 33.194. Σημειώνεται, ότι με δεδομένο ότι απαιτείται πλέον να έχουν νοσήσει οι μισοί μαθητές (50+1) σε ένα τίμημα για να κλείσει, μόλις δύο κλειστά σχολικά τμήματα καταγράφονται σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας, υπέγραψε τη Δευτέρα την απόφαση πρόσληψης 2.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών στα σχολεία εξ αιτίας του κορονοϊού. Στόχος του υπουργείου είναι ο αριθμός των προσλήψεων να φτάσει συνολικά στις 4.000, μέσα στους πρώτους μήνες του έτους.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικων (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ) την Τετάρτη 19/01/22 στις 5:00 μμ στο Σύνταγμα ζητώντας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι Ομοσπονδίες αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, ότι «δυο χρόνια πανδημίας και η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας στον χώρο της εκπαίδευσης, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών».

Προσθέτουν, ότι «καμία πρόταση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών δεν έχει υιοθετηθεί από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, η οποία προχώρησε, μάλιστα, σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί να προβεί σε ενέργειες για την αραίωσή τους».

 

  17 January, 2022 ΑΡΘΡΑ