Σε εξέλιξη η σεισμική δραστηριότητα στο Νομό Ηρακλείου

  27 September, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σε εξέλιξη η σεισμική δραστηριότητα στο Νομό Ηρακλείου

Σε κατοικημένες περιοχές το επίκεντρο

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, που ταρακούνησε το νησί. Ο ισχυρότατος σεισμός σημειώθηκε στις 9:17 το πρωί και είχε επίκεντρο περιοχή 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης.

Σύμφωνα με τον Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ακολούθησε δέκα λεπτά μετά,  στις 9:27 το πρωί, σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ, με επίκεντρο την ίδια περιοχή, 22 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Άρβης και εστιακό βάθος 11,2 χιλιόμετρα. 

Στις 9:37 εξάλλου, σημειώθηκε νέα ισχυρή δόνηση 4,5 Ρίχτερ, με το ίδιο επίκεντρο, 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης και εστιακό βάθος 13,4 χλμ.

«Επί 4 μήνες κουνάει συνέχεια, στο Αρκαλοχώρι Κρήτης»

Για σεισμό ο οποίος δεν ήρθε απροειδοποίητα έκανε λόγο ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας για πολύ ισχυρή δόνηση 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε, το πρωί της Δευτέρας, στην Κρήτη.

«Επί 4 μήνες κουνάει συνέχεια, στο Αρκαλοχώρι Κρήτης» είπε στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως στις 21 Ιουλίου είχε συγκληθεί εκτάκτως η επιτροπή σεισμικού κινδύνου. «Τότε είχαμε πει τότε ότι ενδέχεται να είναι προσεισμοί αυτοί που σημειώνονταν».

Πρόκειται αναμφίβολα για πολύ ισχυρό σεισμό, υποστήριξε, εκφράζοντας την ανησυχία ότι η δόνηση είχε επίκεντρο σε κατοικημένες περιοχές και όχι σε θαλάσσιο χώρο.

«Θα έχουμε και μετασεισμούς. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να επηρεάσει κι άλλα ρήγματα» κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Μινώα κ.Φραγκάκης ανέφερε σε πρωινή εκπομπή του MEGA ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ ,σύμφωνα με την πληροφορηση που είχε απο σεισμολόγους

 

  27 September, 2021 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα