Σε κάθε δράση παρόντες οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Μοιρών

mesaralive.gr  28 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σε κάθε δράση παρόντες οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Μοιρών

Πολλές οι δράσεις που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες στη Μεσαρά όπου οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών, ήταν όπως πάντα παρόντες έπειτα από κάλεσμα των διοργανωτών να καλύψουν υγειονομικά τα δρώμενα.

Παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου

Από την περασμένη Τετάρτη 15 Απριλίου έως και τις 19 Απριλίου διήρκησε το παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου που διεξήχθη στο Στάδιο Μοιρών «Μανώλης Στεφανουδάκης» με στη συνδιοργάνωση του Δήμου Φαιστού και της Α.Ε. Μοιρών. Συμμετείχαν 8 ακαδημίες με 9 ομάδες 120 αθλητές. Εκεί καθημερινά ήταν Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους μικρούς αθλητές όπου υπήρχε ανάγκη.

Καθαρισμός Παραλίας

Την Κυριακή 19 Απριλίου οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση του Δήμου Φαιστού για την υγειονομική κάλυψη της δράσης για τον καθαρισμό της παραλίας «Κακόσκαλο» στον Κόκκινο Πύργο, συμμετέχοντας και οι ίδιοι στον καθαρισμό.

Τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο

Την Πέμπτη 23 Απριλίου ημέρα του εορτασμού του Πολιούχου Μοιρών Αγίου Γεωργίου, οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών βρέθηκαν εκεί, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και συμμετείχαν στην λιτάνευση της εικόνας του Αγίου και την περιφορά της στους κεντρικούς δρόμους των Μοιρών.

Ιππικοί Αγώνες

Στα πλαίσια του εορτασμού του πολιούχου των Μοιρών Αγίου Γεωργίου και σε συνέχεια ενός εθίμου, η αναβίωση του οποίου ξεκίνησε το 2002, την περασμένη Κυριακή 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν για 14η συνεχή χρονιά «Ιππικοί Αγώνες» με τη συμμετοχή Γιοργαλίδικων αλόγων στο Πετροκεφάλι του Δήμου Φαιστού. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Φαιστού με τη συνεργασία του Συλλόγου Προστασίας Γιοργαλίδικου Αλόγου «οι Μεσσαρίτες».

Έτσι και φέτος αλλά όπως και κάθε χρονιά ήταν εκεί οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών ύστερα από κάλεσμα των διοργανωτών ώστε να καλύψουν υγειονομικά την εκδήλωση αλλά και να βοηθήσουν τους διοργανωτές στην εύρυθμη διεξαγωγή των αγώνων καθώς το πλήθος του κόσμου που παρευρέθηκε να παρακολουθήσει τους αγώνες και φέτος ήταν μεγάλο.

20ωρο πρόγραμμα σε εργαζόμενους ξενοδοχείου

Παράλληλα συνεχίζεται με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες» του Ε.Ε.Σ. Μοιρών, στο οποίο συμμετέχουν εργαζόμενοι ξενοδοχείου της περιοχής. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 20 ωρών και η εκπαίδευση περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας απλός πολίτης, ώστε να παρέχει Πρώτες Βοήθειες σε καθημερινά περιστατικά στο σπίτι του, στον δρόμο, στον χώρο εργασίας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο κτίριο του Ε.Ε.Σ. Μοιρών.

Η εκπαίδευση ακολουθεί τα πρότυπα της Δια Βίου Μάθησης, εφαρμόζοντας πέρα από την θεωρητική διδασκαλία και την εμπλοκή των εκπαιδευόμενων σε πρακτική εφαρμογή των δεξιοτήτων και οδηγεί στην απόκτηση του πτυχίου Βασικών Γνώσεων Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες. Το πτυχίο αυτό αποτελεί το βασικό επίπεδο πιστοποίησης γνώσεων Βασικής Παροχής Πρώτων Βοηθειών και όπως όλα τα πτυχία που εκδίδονται από την Διεύθυνση Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχει ισχύ για πέντε χρόνια.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο στον Ε.Ε.Σ. Μοιρών στο τηλέφωνο 2892023199 κάθε Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή 8-10μ.μ. και στο e-mail: [email protected] .

 

mesaralive.gr  28 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα