Σε μαγαζί βρέθηκαν τα κλεμμένα από τις εκκλησίες

mesaralive.gr  12 July, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Σε μαγαζί βρέθηκαν τα κλεμμένα από τις εκκλησίες

Συνελήφθη 35χρονος για κλοπή σε Ιερούς Ναούς, στο Ρέθυμνο - Εξιχνιάστηκαν ακόμη δύο κλοπές σε Ιερούς Ναούς - Συνελήφθη και 49χρονος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, προχθες το απόγευμα στο Ρέθυμνο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, 35χρονος Έλληνας κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Εξιχνιάστηκαν ακόμη δύο υποθέσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς. Επιπλέον συνελήφθη 49χρονος Έλληνας κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 08.07 ως και την 09.07.2016 άγνωστος δράστης, μπήκε σε Ιερό Ναό στο Ρέθυμνο και έκλεψε διάφορα εκκλησιαστικά είδη (Ιερό Ευαγγέλιο, Ποτήριο, Δισκάριο, Αστερίσκος, Λόγχη, Λαβίδα και κηροπήγια).

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 35χρονος διέπραξε την εν λόγω κλοπή και συνελήφθη προχθες το μεσημέρι στο Ρέθυμνο.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της Υπηρεσίας προέκυψε ότι ο 35χρονος κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, είχε διαπράξει ακόμα δύο κλοπές σε Ιερούς Ναούς στο Ρέθυμνο αφαιρώντας διάφορα εκκλησιαστικά είδη (Ιερό Ευαγγέλιο, κάλυμμα Ευαγγελίου, Μέγα Ωρολόγιο, καντήλια, Μηνιαία Βιβλία), μέρος των οποίων βρέθηκαν  στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, ενώ στη συνέχεια αποδόθηκαν στους ιερείς.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι ο 35χρονος είχε πωλήσει μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, σε κατάστημα  ιδιοκτησίας του 49χρονου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν τα κλεμμένα είδη και αποδόθηκαν στους ιερείς.

H προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

 

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  12 July, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα