Σε περιπέτειες έβαλε τους φορείς της Αγίας Γαλήνης το σκάφος που μετέφερε λαθρομετανάστες

mesaralive.gr  15 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σε περιπέτειες έβαλε τους φορείς της Αγίας Γαλήνης το σκάφος που μετέφερε λαθρομετανάστες

Φωτο: dreamfm

Την κινητοποίηση των τοπικών αρχών, προκάλεσε ένα ξαφνικό γεγονός που συνέβη χθες το βράδυ στην Αγία Γαλήνη.

Το σκάφος το οποίο πριν δυο χρόνια μετέφερε λαθρομετανάστες και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο λιμάνι του όμορφου παραλιακού οικισμού, άρχισε να μπάζει νερά με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να βυθιστεί.

Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο σκάφος, καθώς και το δεύτερο το τσιγαράδικο που μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα στην υπόθεση των Καλών Λιμένων, και τα οποία έχουν κατασχεθεί από τις αρχές, βρίσκονται σε εξέλιξη οι ενέργειες για την απομάκρυνσή τους από τον παραλιακό οικισμό.

Ωστόσο χθες το βράδυ η ενεργοποίηση των αρχών της περιοχής ήταν άμεση ώστε να αποτραπεί η βύθιση του ενός.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση τοπικού συμβουλίου, Δήμου, Λιμενικού Σώματος, Λιμενικού Ταμείου και αλιέων για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ χρειάστηκε και δύτης που μαζί με τους λιμενικούς κατάφεραν να σταματήσουν την μεγάλη εισροή υδάτων στο πλοίο σε ποσοστό 90%. 

Σήμερα αναμένεται να μπει και πλωτό φράγμα για να είναι προστατευμένο  το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κάνει ενέργειες για την απομάκρυνση των δύο κατασχεμένων σκαφών.

Να σημειωθεί ότι ο παραλιακός οικισμός της Αγίας Γαλήνης βρίσκεται στην αναμονή για το σχετικό βούλευμα της Εισαγγελίας προκειμένου να προχωρήσει το θέμα και να απομακρυνθούν τα δύο σκάφη.

 

mesaralive.gr  15 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα