Σε πλεονεκτική θέση η Ελλάδα ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν

  11 March, 2021 ΑΡΘΡΑ
Σε πλεονεκτική θέση η Ελλάδα ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν

«Η Emirates ξαναρχίζει από την 1η Ιουνίου τις πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα και θέλουμε οι πελάτες μας να είναι οι πρώτοι που θα έχουν θέσεις όταν αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο ανοιχτό», δήλωσε ο ιδιοκτήτης αμερικανικής τουριστικής εταιρείας

Η πρόθεση της Ελλάδας να ανοίξει φέτος από τον Μάιο τα σύνορά της για ξένους τουρίστες τη φέρνουν σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με ανταγωνιστές της στην Ευρώπη, όπως προκύπτει από δηλώσεις εκπροσώπων ταξιδιωτικών εταιρειών στο Bloomberg.

Στο δημοσίευμα, με τίτλο: «Πώς να σκεφθείτε για κράτηση καλοκαιρινού ταξιδιού στην Ευρώπη», το Bloomberg αναφέρεται στον Jack Ezon, ιδιοκτήτη της αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας για διακοπές πολύ πλούσιων ατόμων, Embark Beyond, ο οποίος τονίζει πως ενθαρρύνει τους πελάτες του να κάνουν κράτηση στην Ελλάδα και το Μποντρούμ της Τουρκίας.

«Η Emirates ξαναρχίζει από την 1η Ιουνίου τις πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα και θέλουμε οι πελάτες μας να είναι οι πρώτοι που θα έχουν θέσεις όταν αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο ανοιχτό. Aν η Ελλάδα είναι το μόνο μέρος που μπορούν να πάνε, θα υπάρξει τρελή κίνηση», είπε ο Ezon.

Αισιόδοξη, πρόσθεσε, φαίνεται επίσης η κατάσταση  για την Κύπρο - η οποία έχει ανακοινώσει ότι θα επιτρέψει την είσοδο σε Βρετανούς που έχουν εμβολιασθεί το καλοκαίρι – καθώς και για την Πορτογαλία, η οποία μπορεί σύντομα να κάνει την ίδια κίνηση.

Οι Ελληνες ξενοδόχοι ποντάρουν σε αυτό, σημειώνει το Bloomberg. Ο Danier Kerzner, ιδιοκτήτης του Sky resort στη Σαντορίνη, δήλωσε: «Η Ελλάδα έκανε φανταστική δουλειά πέρυσι , προετοιμάζοντας την τουριστική σεζόν…Το ίδιο συμβαίνει τώρα. Είμαστε το τέλειο μέρος για να ξαναρχίσει ο τουρισμός το 2021».

Ο Paul Tumpowsky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού πολυτελών αεροπορικών ταξιδιών, Skylark, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα φέτος το καλοκαίρι: «Η Ελλάδα έχει πολλά ξενοδοχεία στην ύπαιθρο και δεν είχε πολλά προβλήματα όταν άνοιξε πέρυσι».

Ο ίδιος πιστεύει ότι η απόφαση της Ελλάδας να ανοίξει τα σύνορά της θα πιέσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν, αλλά διστάζει να προβλέψει ότι οι Αμερικανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη πριν τον Αύγουστο.

Για να διαχειρισθεί αυτή την αβεβαιότητα, ο Ezon προτείνει αφενός μία κράτηση  «βέβαιων διακοπών» στις ΗΠΑ, την Ελλάδα ή την Τουρκία και αφετέρου, μία άλλη κράτηση σε προορισμό που θα καθοριστεί αργότερα, όπως στην Ιταλία ή τη Γαλλία, και οι δύο με δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων. «Όταν θα δούμε τι θα γίνει με την κατάσταση στα σύνορα, θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε.

 

  11 March, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα