Σε θέση μάχης οι αγρότες της Κρήτης μετά τη νέα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ

mesaralive.gr  18 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σε θέση μάχης οι αγρότες της Κρήτης μετά τη νέα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ

Φωτο: mesaralive.gr

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, με νέα 24ωρη απεργία από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η ΠΝΟ.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη οι αγρότες της Κρήτης δεν επιθυμούν την παρέμβαση Κουρουμπλή και εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις αποφάσεις που πάρθηκαν σε συσκέψεις και συνελεύσεις τις προηγούμενες ημέρες .

Όπως είπε στο mesaralive.gr o Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Δήμου Φαιστού κ. Μανώλης Ορφανουδάκης, «μετά και από αυτή την εξέλιξη δεν επιθυμούμε την παρέμβαση του κ. Κουρουμπλή. Μίλησα και με τους άλλους προέδρους των αγροτικών συλλόγων από άλλες περιοχές της Κρήτης και την Παρασκευή θα βρεθούμε στο Ηράκλειο και δηλώνουμε αποφασισμένοι για να ταξιδέψουν τα προιόντα μας. Δεν θέλουμε παρέμβαση από κανέναν...». Οσον αφορά τις ζημιές που θα ειπωστούν οι αγρότες από τον «εγκλωβισμό» των αγροτικών προιόντων στην Κρήτη, ο κ. Ορφανουδάκης υπενθυμίζει ότι αν υπάρξουν ζημιές οι αγρότες θα πρέπει να απευθυνούν στον αγροτικό σύλλογο ώστε να υπάρξει καταγραφή  για να προχωρήσει και η διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια  της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  στο Τυμπάκι  και στην οποία συμμετείχαν αγρότες, αγροτικοί φορείς, έμποροι και μεταφορείς αποφασίστηκαν τα εξής:

1) θα ζητηθεί συνάντηση μεταξύ μιας επιτροπής αποτελούμενης από ορισμένους από τους παραπάνω συμμετέχοντες και του περιφερειάρχη Κρήτης την ερχόμενη Τετάρτη, κάτι που έγινε νωρίτερα δηλαδή εχθές το βράδυ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

2) εάν συνεχιστεί η απεργία πέραν της προγραμματισμένης 24ωρης, θα προχωρήσουμε στην άμεση κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της ΠΝΟ και θα ξεκινήσει η καταγραφή ζημιών, ώστε να γίνει αγωγή για λόγους αποζημίωσης,

3) εάν κλιμακωθεί η απεργία, πάρθηκε απόφαση την Παρασκευή 20/04/2018 να γίνει συγκομιδή προϊόντων και να συνοδευτούν στο λιμάνι του Ηρακλείου προς φόρτωση από όλους τους ενδιαφερόμενους και εάν χρειαστεί οι αγρότες θα τα συνοδέψουν και  μέχρι τον  Πειραιά.

 

mesaralive.gr  18 April, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα