Σήμερα η απολογία των διακινητών των μεταναστών που έφτασαν στη Μεσαρα

  18 October, 2023 ΑΡΘΡΑ
Σήμερα η απολογία των διακινητών των μεταναστών που έφτασαν στη Μεσαρα

Eνώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου οδηγούνται σήμερα οι δύο αλλοδαποί που φέρονται ως τα άτομα που μετέφεραν τους 77 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν κοντά στο Αγιοφάραγγο της Μεσαράς, το πρωί της περασμένης Κυριακής. Πρόκειται για δύο Αιγύπτιους ηλικίας 44 και 35 ετών, που οδηγήθηκαν προ ημερών στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Κατόπιν, αμφότεροι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, εκ κερδοσκοπίας και κατ’ επάγγελμα, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους κατά συρροή και από κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι οι 77 μετανάστες από την Αίγυπτο και το Πακιστάν παρέμειναν μέχρι προχθές το απόγευμα στην αίθουσα Λιμενεργατών στο λιμάνι του Ηρακλείου. Όλοι τους επρόκειτο να αναχωρήσουν προχθές το βράδυ ακτοπλοϊκώς για τον Πειραιά με προορισμό τη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα Αττικής.

Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν πρωινές ώρες της Κυριακής στα νοτιοδυτικά παράλια του νομού Ηρακλείου. Ειδικότερα, κάποιοι εξ αυτών βρέθηκαν κοντά στο Αγιοφάραγγο, ενώ οι υπόλοιποι κοντά στο Βαθύ. Οι ντόπιοι που αντίκρισαν τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους να περπατούν ενημέρωσαν τις Αρχές. Οι περισσότεροι εξ αυτών (64) βρέθηκαν σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την ακτή, δυτικά των Καλών Λιμένων, στο Αγιοφάραγγο.

Οι μετανάστες παραλήφθηκαν από λεωφορεία που τους μετέφεραν αρχικά στη Μονή Οδηγήτριας. Κατόπιν, οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο Ηράκλειο και την αίθουσα Λιμενεργατών στο λιμάνι της πόλης. Στο μεταξύ, κατά την εξέλιξη των ερευνών των Αρχών, κατέστη δυνατό να εντοπιστεί το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι πρόσφυγες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σκάφος μήκους 8 μέτρων, το οποίο βρέθηκε στ’ ανοικτά του Μαρτσάλου και ρυμουλκήθηκε στους Καλούς Λιμένες από ιδιωτικά σκάφη.

 

  18 October, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα