Σημερα η μεγάλη γιορτή του Εφτάζυμου στην Κασταμονίτσα

Ο Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κασταμονίτσας, διοργανώνει σημερα Γιορτή Εφτάζυμου και Φεστιβάλ Γεύσεων.
Μια γιορτή αφιερωμένη στην παράδοση και στις γεύσεις του παρελθόντος, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν απαράλλακτες οι συνήθειες και οι συνταγές των χρόνων εκείνων.
Αναμνήσεις που ζωντανεύουν, γεύσεις που ταξιδεύουν, άνθρωποι που ανταμώνουν στα στενά του χωριού μόλις ο ήλιος δύσει.
Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει, να βιώσει και να συμμετέχει σε δράσεις που πραγματοποιούνται σε όλο το χωριό. Αναζητήστε την τέχνη του τσαγκάρη, του κατσουνά, της ανυφαντούς και του τυροκόμου.
Γευτείτε παραδοσιακά εδέσματα, απολαύστε παραδοσιακούς ξεχασμένους χορούς στους δρόμους του χωριού από το συγκρότημα του Στέλιου Καρλάκη και αφήστε τα παιδιά σας να βιώσουν την τέχνη του θεατρικού παιχνιδιού, στην παιδική σκήνη που θα υπάρχει στον προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής.
Η βραδιά ολοκληρώνεται με μεγάλο κρητικό γλέντι στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου, με το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη.
Τις εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος με την εθελοντική συμμετοχή όλων την κατοίκων του χωριού.
Δείτε επίσης
- Δ. Φαιστού: Εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα: «Διασκέδαση χωρίς αλκοόλ… και όμως γίνεται…»
- Προς κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το Μαγαρικάρι εντός της ημέρας
- Μαγαρικάρι: Η τάφρος που δεν τελείωσε πριν 35 χρόνια τώρα θα σώσει το χωριό! –
- Νότιος Οδικός Άξονας Κρήτης: Αγώνας διεκδίκησης
- Σταθερά κακή η εικόνα στο φράγμα Φανερωμένης, σε απόγνωση αγρότες και παραγωγοί