Σημερα οι ανακοινώσεις για τα σχολεία από Τσιόδρα και Κεραμέως

  29 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σημερα οι ανακοινώσεις για τα σχολεία από Τσιόδρα και Κεραμέως

Στην σημερινη συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτκής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο υπουργείο Υγείας, θα συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανακοινώθηκε άτυπα από το υπουργείο, αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου, στις 18:00, η κ. Κεραμέως θα ανακοινώσει τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πως θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία -Σημαντικοί οι κανόνες υγιεινής

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το ΕΟΔΥ προκειμένου να λάβει οδηγίες για την ασφάλεια των παιδιών.

Όπως προκύπτει μεταξύ των μέτρων ασφαλείας που θα ληφθούν στα σχολεία θα είναι η ασφαλής διατήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας, η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής με τακτικό πλύσιμο των χεριών και η ύπαρξη αντισηπτικών σε κάθε αίθουσα.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής τι θα ισχύσει με τις ώρες προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία, αλλά και με τα διαλείμματα.

Επιστροφή στα σχολεία: Το πλάνο για τις Πανελλαδικές
Το υπουργείο Παιδείας πάντως επικεντρώνεται και στο ζήτημα της διεξαγωγής των Πανελλήνιων Εξετάσεων για τις οποίες αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των αιθουσών που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός. Και σε αυτή την περίπτωση οι μαθητές αναμένεται να τηρούν τις αποστάσεις όπως και τους κανόνες υγιεινής, ενώ αναμένεται να υπάρξει ειδική μέριμνα για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στόχος του υπουργείου είναι οι Πανελλήνιες να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο, ενώ όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως θα υπάρξει η δυνατότητα για επαναληπτικές εξετάσεις για παιδιά που νοσήσουν από τον ιό.

 

  29 April, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα