Σκορδομακάρονα σμυρναίικα

Υλικά
Μερίδες: 4
1 πακέτο μακαρόνια σπαγκέτι
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, τριμμένα (όταν είναι η εποχή τους, 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες, ανακατεμένες με 1 κουτ. γλυκού πελτέ)
5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σκορδομακάρονα ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και το δεντρολίβανο και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Αν δεν είναι μέρες νηστείας, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και σερβίρουμε τα σκορδομακάρονα.
Δείτε επίσης
- Απόψε η πανσέληνος του Ιουλίου
- Πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης ηλικιωμένων και ΑμεΑ στο ίντερνετ
- Η ΕΛΑΣ βγήκε για κράνη: 3.378 παραβάσεις σε μια εβδομάδα - Διανομείς στην κορυφή των προστίμων
- Ζαρός: εκδηλώσεις από τον Παγκρήτιο Λαογραφικό Σύλλογο τον Ιούλιο
- Χιονοστιβάδα η βία ανηλίκων: Σοκάρουν τα στοιχεία από το Χαμόγελο του Παιδιού