ΣΜΑ, ογκώδη αντικείμενα και ανακύκλωση συσκευών στο Δήμο Φαιστού

mesaralive.gr  24 October, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
ΣΜΑ, ογκώδη αντικείμενα και ανακύκλωση συσκευών στο Δήμο Φαιστού

«Καυτό» θέμα για τον Δήμο Φαιστού αποτελούν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης, τόσο των Μοιρών όσο και του Τυμπακίου, αφού ο δεύτερος μπορεί να έχει κλείσει, ωστόσο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο ΣΜΑ Μοιρών, θα πρέπει να αποκατασταθεί και να παραδοθεί στο Περιβάλλον.

Ο ΣΜΑ Μοιρών, ήταν το πρώτο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, για θέματα καθαριότητας κ. Βούλα Γκιαουράκη- Ματθαιάκη στα πλαίσια της  συνέντευξης τύπου που παραχώρησε πριν λίγες μέρες. Η Αντιδήμαρχος  τόνισε ότι  πλέον έχει τεθεί ωράριο λειτουργίας στο ΣΜΑ από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, και επίσης ότι έχουν τοποθετηθεί κάμερες. Η κ. Γκιαουράκη αναφέρθηκε στον πρόσφατο εμπρησμό τονίζοντας ότι στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Μοιρών έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και συνεχίζεται.  Θα καθαριστεί εντελώς και θα μείνουν μόνο τα κοντέινερ. Στόχος μας είναι να γίνουν και φυτεύσεις. Να το σεβαστεί αυτό ο κόσμος και να γνωρίζει ότι απαγορεύεται να πηγαίνουν κλαδιά στο Σταθμό Μεταφόρτωσης. Επιτρέπονται όπως πρόσθεσε μόνο οικιακά απορρίμματα πάντα δεμένα σε σακούλες και το ίδιο ισχύει και για τα απορρίμματα από τα μαγαζιά. Επίσης επιτρέπεται να πηγαίνουν ογκώδη αντικείμενα όπως πχ καναπέδες, καρέκλες στρώματα, μόνο όμως αν χωράνε να μπουν μέσα στο κοντέινερ και να μην εναποτίθενται κάτω σε καμία περίπτωση.

Όσον αφορά την παραλαβή αντικειμένων που είναι ογκώδη από το Δήμο, η Αντιδήμαρχος εξήγησε ότι τώρα που υπάρχουν οι συμβασιούχοι, υπάρχει η δυνατότητα με ένα τηλεφώνημα από το δημότη  σε όποια δημοτική ενότητα κι αν βρίσκεται , ο Δήμος να τα παραλαμβάνει και να τα πηγαίνει στο ΣΜΑ. «Αν υπάρχουν ογκώδη αντικείμενα τα οποία δεν μπορεί ο δημότης να τα μεταφέρει, μπορεί να επικοινωνήσει με την υπηρεσία καθαριότητας από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, για να πάει στις παραπάνω ώρες και να παραλάβει τα αντικείμενα αυτά. Ευελπιστώ να συνεχίσουμε να έχουμε συμβασιούχους, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει αδυναμία στη συγκεκριμένη διαδικασία».

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε ότι οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2892 340203 και 2892 340227, για να ενημερώνουν το δήμο για την παραλαβή ογκωδών αντικειμένων, αλλά και να ενημερώνονται οι ίδιοι για θέματα καθαριότητας.

Όσον αφορά τις ηλεκτρικές συσκευές σημειώθηκε ότι υπάρχει χώρος όπου μπορεί ο κόσμος να τις πηγαίνει για ανακύκλωση. Αυτός ο χώρος βρίσκεται εκεί που σταθμεύουν τα μηχανήματα του Δήμου επί της Ανδρέα Παπανδρέου κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Για τα μπάζα τονίστηκε ότι ο Δήμος δεν έχει υποχρέωση να διαθέτει χώρο και αν θα το κάνει κάποια στιγμή ο δημότης θα πρέπει να πληρώνει για την εναπόθεση, αφού ο νόμος ορίζει ότι αυτός που τα παράγει θα πρέπει να τα μεταφέρει σε ένα φορέα διαχείρισης.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
mesaralive.gr  24 October, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα