Σορμπέ φράουλα με μέλι και τσάι μέντα

Υλικά για μισό κιλό
450 γρ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες
1 φακελάκι τσάι μέντας
4 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Βράζουμε ένα σφηνάκι νερό, βάζουμε μέσα το φακελάκι μέντας και το αφήνουμε 5 λεπτά. Βγάζουμε το φακελάκι και αφήνουμε το νερό να κρυώσει εντελώς. Βάζουμε τις φράουλες σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χτυπάμε στο μούλτι τις φράουλες, το τσάι μέντας και το μέλι μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς και να ομογενοποιηθούν. Όταν το μείγμα γίνει σαν γρανίτα το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο που κλείνει το καπάκι (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζουμε στην κατάψυξη για 6-12 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα). Βγάζουμε το σορμπέ από την κατάψυξη για 10 λεπτά, να μαλακώσει λίγο, και σερβίρουμε σε μπολάκια.
Tip
Για πιο εύκολο σερβίρισμα χρησιμοποιήστε ειδικό κουτάλι παγωτού (σκουπ) και βουτήξτε το σε ζεστό νερό.
Δείτε επίσης
- Δασμοί: Σε ποια ελληνικά προϊόντα αναμένεται να μειωθούν οι τιμές και γιατί
- Κοφτό μακαρονάκι με αβοκάντο, ζαμπόν και γιαουρτόσαλτσα
- Ένα ξεχωριστό μουσικό project από τη Σχολή «Μαέστρο» και τον Μιχάλη Μαρακομιχελάκη
- Αγόρι ή κορίτσι; Οι πιθανότητες δεν είναι πάντα 50-50
- OΣΔΕ: Παρατείνεται έως τις 29 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης