Σουφλέ με πέννες, σολομό και μπεσαμέλ με γραβιέρα Κρήτης

Υλικά
350γρ. πέννες
250γρ. καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μάτσο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ
750ml γάλα
4 κουτ. σούπας αλεύρι
4 κουτ. σούπας βούτυρο
3 αβγά
μοσχοκάρυδο τριμμένο
75γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
αλάτι, πιπέρι λευκό
Διαδικασία
Βράζετε τις πέννες για πολύ λίγο σε αλατισμένο νερό να μαγειρευτούν ελαφρά και να κρατάνε.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε το αλεύρι και το ψήνετε ανακατεύοντας μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνετε τότε το γάλα και ανακατεύετε με σύρμα να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.
Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ενσωματώνετε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας με σύρμα. Κρατάτε λίγο τριμμένη γραβιέρα στην άκρη και ανακατεύετε την υπόλοιπη στην μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνετε και αρωματίζετε με το μοσχοκάρυδο και το μισό άνηθο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο να μαλακώσουν και, αφού στραγγίξετε τις πέννες, τις ρίχνετε στο τηγάνι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού, τον υπόλοιπο άνηθο και τον ψιλοκομμένο σολομό.
Ρίχνετε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με την μπεσαμέλ και ανακατεύετε καλά.
Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζετε μέσα τα ζυμαρικά. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα που κρατήσατε στην άκρη και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ.
Δείτε επίσης
- Πανελλαδικές Εξετάσεις: Τι γίνεται με την εισαγωγή στα Τμήματα ξενόγλωσσων φιλολογιών
- Κίνδυνος για ελιές και αμπέλια που επλήγησαν απο το χαλάζι
- Πατσαβουρόπιτα: 11 συνταγές για εύκολες πίτες, γλυκές και αλμυρές
- Καιρός:Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης απο την ΕΜΥ-Πως επηρεάζεται η Κρήτη
- ΕΝΦΙΑ: Εξετάζεται νέα μείωση στον φόρο ακινήτων