Σουφλέ μελιτζάνας με κιμά

Υλικά
Για τις μελιτζάνες
6 μελιτζάνες φλάσκες
Λίγες σταγόνες βαλσαμικό ξύδι
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Πίπέρι
Για τον κιμά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεµµύδι ψιλοκομμένο
2 σκελ. σκόρδο
Αλάτι
Πιπερι
Για τις στρώσεις στο ταψί
1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά ή τρίμματα ψωμιού
2 ντομάτες ώριμες κατακόκκινες κομμένες σε φέτες
250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρυγανιά τριµµένη ή ψίχουλα ψωμιού
2 κ.σ. παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
Για την κρέμα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά μεγάλα
1/2 φλ. φρέσκο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Για σίγουρη επιτυχία
Για τις μελιτζάνες
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες.
Τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες.
Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βαλσαμικό.
Τις αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι.
Τις ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Δείτε επίσης
- Πιερρακάκης: Δεν θα ήταν προτεραιότητά μας η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
- Νέο εθνικό σχέδιο για τη βία στους ανηλίκους – πρόληψη, ψυχική υγεία και ψηφιακός έλεγχος
- Ηλικία: Είναι τα 36 τα καινούρια 60;
- Το Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο για επέκταση της επίθεσης και κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας
- Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τον πρωτογενή τομέα