Σπανακόπιτα εύκολη, χωρίς φύλλο

Υλικά
Μερίδες: 6
1 κιλό σπανάκι, λεπτοκομμένο
1 πράσο, λεπτοκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. καλαμποκάλευρο
2 αυγά
200 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό + επιπλέον για το σερβίρισμα
200 γρ. φέτα, χοντροθρυμματισμένη
2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, αρχικά ανακατεύουμε με τα χέρια μας, σε ένα σουρωτήρι, το σπανάκι, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά (μέσα στον νεροχύτη γιατί θα βγάλουν υγρά) με 1 κουτ. σούπας αλάτι, μέχρι να αλατιστούν καλά και να μειωθεί ο όγκος τους.
- Τα αφήνουμε για 30 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους.
- Παράλληλα, σε μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι, τη φέτα, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
- Πιέζουμε τα χορταρικά με τα χέρια μας για να φύγουν όλα τα υγρά και τα αδειάζουμε στο μπολ με το μείγμα αυγών.
- Προσθέτουμε τα αλεύρια και το μισό ελαιολάδο και ανακατεύουμε απαλά ώστε να αναμειχθούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και αλείφουμε με λίγο από το λάδι ένα μέτριο ταψί.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα και να σφίξει.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρή και την κόβουμε σε κομμάτια. Συνοδεύουμε, τη σπανακόπιτα, με δροσερό γιαούρτι.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις