Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι

  15 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Σπανακοπιτάκια τυλιχτά με κανταΐφι

Υλικά

400 γρ. φύλλο κανταΐφι
300 γρ. φυτικό βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
250 ml φυτικό γάλα
25 γρ. φυτικό βούτυρο
25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
700 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
100 γρ. φυτικό τυρί
Ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, πάνω και κάτω αντίσταση. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι και το κρεμμυδάκι με αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2ο

Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία, προσθέτουμε το δυόσμο και με τον άνηθο και ανακατεύουμε. Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το φυτικό βούτυρο. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς.

Βήμα 3ο

Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα χειρός για να μην κάνει σβόλους η μπεσαμέλ μέχρι να δέσει. Ενσωματώνουμε στην κρέμα το σπανάκι με τα μυρωδικά και τη φέτα.

Βήμα 4ο

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Ανοίγουμε σε ένα μπολ με τα χέρια το κανταΐφι να διαχωριστούν οι ίνες και το περιχύνουμε με 200 γρ. λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά.

Βήμα 5ο

Χωρίζουμε το κανταΐφι σε δέκα ίσα μέρη και τα απλώνουμε ορθογώνια στο πάγκο εργασίας. Βάζουμε στο καθένα από 1 κ.σ. γέμιση, τυλίγουμε το σπανακοπιτάκι και το μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί. Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα σπανακοπιτάκια.

Βήμα 6ο

Στο τέλος, περιχύνουμε τα πιτάκια στο ταψί με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε για 30 λεπτά. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν ελαφρώς και τα σερβίρουμε ζεστά.

 

  15 May, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα