Σπουδαίες διακρίσεις για τον Ελληνικό στίβο στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα της Γλασκώβης!

  03 March, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Σπουδαίες διακρίσεις για τον Ελληνικό στίβο στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα της Γλασκώβης!

Συγκλονιστική παρουσία από τους Έλληνες αθλητές στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να είναι ένα χρυσό μετάλλιο και δύό ασημένια με τη συνέχεια να προμηνύεται εξίσου συναρπαστική,καθώς τα καλύτερα είναι μπροστά..!

Με κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα στον κλειστό  και άλμα στα 8.38μ. ο Μίλτος Τεντόγλου κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Γλασκώβης και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.

Ο 20χρονος πρωταθλητής ήταν απίστευτος στον τελικό και με το άλμα του αυτό αφήνει εποχή…

 

Παρά την πρώτη του άκυρη προσπάθεια, στην δεύτερη του πήδηξε στα 8.12μ. Στην τρίτη του έκανε άκυρη και στην τέταρτη έφτασε στα 8.16μ. μόλις ένα εκατοστό πίσω από τον Σουηδό.

Ομως στο πέμπτο άλμα έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος άλτης στην Ευρώπη στο μήκος. Με άλμα στα 8.38μ. πέρασε πρώτος σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο! Ο Νίλσον Μόλντερ δεν τον πέρασε στο τελευταίο άλμα, ο Τεντόγλου δεν δοκίμασε έκτη προσπάθεια κι έτσι ο 20χρονος μας χάρισε το πρώτο χρυσό στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ασημένιο η Παπαχρήστου

Ένα ακόμα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση πρόσθεσε στην πλούσια συλλογή της η Βούλα Παπαχρήστου. Η 29χρονη πρωταθλήτρια του τριπλούν με καλύτερο άλμα στα 14.50 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Η Βούλα Παπαχρήστου από το πρώτο της κιόλας άλμα έδειξε ότι θα πήγαινε για μετάλλιο αφού προσγειώθηκε στα 14.50 κόβοντας τα πόδια των αντιπάλων της.

Στη συνέχεια είχε τρεις άκυρες προσπάθειες και ακολούθησαν δύο έγκυρα άλματα στα 14.07 και 14.33. Αυτή είναι η πέμπτη χρονιά που η Βούλα Παπαχρήστου κατακτά τουλάχιστον ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Πρώτη ήταν η Ισπανή Άνα Πελετέιρο με 14.73 και τρίτη η Όλια Σαλαντούχα με 14.47.

"Ασημένιος" και ο Μπανιώτης στο ύψος!

Η δικαίωση για τον Κώστα Μπανιώτη ήρθε στον τελικό του ύψους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μετά από μία εξαιρετική προσπάθεια.

Ο 32χρονος άλτης πέρασε με την πρώτη τα 2,18μ., με τη δεύτερη τα 2,22μ. και την τρίτη τα 2,26μ. ένα ύψος που του έδωσε τελικά και το ασημένιο μετάλλιο.

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωταθλητής μοιράστηκε τη δεύτερη θέση με τον Αντρέι Προτσένκο ο οποίος είχε ακριβώς τις ίδιες προσπάθειες. Αντίθετα, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι ο οποίος επέστρεψε στα μεγάλα άλματα φτάνοντας μέχρι τα 2.32μ.

Ακολουθεί το..αχτύπητο δίδυμο του επι κοντώ!

Σε άλλον ένα τελικό στο άλμα επί κοντώ θα υπάρχει ελληνικό δίδυμο.

Στον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου στη Γλασκώβη πέρασαν Στεφανίδη-Κυριακοπούλου με την πρώτη να περνάει άνετα το 4.60 και τη δεύτερη στο τελευταίο άλμα. Αύριο (20.05) λοιπόν τα σπουδαία...

Στον τελικό κι ο Δουβαλίδης!

Μια θέση στον τελικό των 60μ. με εμπόδια του Ευρωπαϊκού κλειστού στίβου εξασφάλισε ο Κώστας Δουβαλίδης.

Ο κορυφαίος σπρίντερ πήρε την τρίτη θέση στην πρώτη ημτιελική σειρά και προκρίθηκε απευθείας στον τελικό με χρόνο 7.66.

Συνολικά, ο Κώστας Δουβαλίδης πέρασε στον τελικό με τον πέμπτο καλύτερο χρόνο από όσους συμμετείχαν στα ημιτελικά.Ο Ελληνας πρωταθλητής σημείωσε την καλύτερή του φετινή επίδοση και θα έχει την ευκαιρία να την βελτιώσει στον τελικό του αγωνίσματος το απόγευμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο Δουβαλίδης έμεινε πίσω στην εκκίνηση, ωστόσο γρήγορα κάλυψε το χαμένο έδαφος και με τον καλύτερο του χρόνο για φέτος πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Πρώτος στην πρώτη ημιτελική σειρά ήταν ο Γάλλος, Ορέλ Μανγκά με 7.63 και δεύτερος ο συμπατριώτης του, Πασκάλ Μαρτινό-Λαγκάρντ με 7.64.

Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν την πρόκριση ήταν και ο Μίλαν Τραΐκοβιτς. Ο Κύπριος εμποδιστής τερμάτισε στην τέταρτη θέση της δεύτερης σειράς με 7.69 και πέρασε στον τελικό έχοντας τον καλύτερο χρόνο.

 

  03 March, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα