Στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα οι σχολικές καθαρίστριες

mesaralive.gr  10 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα οι σχολικές καθαρίστριες

Οι θετικές παρεμβάσεις της σημερινής Κυβέρνησης συνεχίζονται υπέρ του κόσμου της εργασίας, υπέρ των εργαζομένων, των οποίων μάλιστα η φύση της εργασίας τους καθιστά αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, προς ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση και προστασία των δικαιωμάτων τους.

Με τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας, εντάσσονται στον Κανονισμό Ασφάλισης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων ανεξάρτητα από τον αριθμό των ωρών ημερήσιας απασχόλησής τους, οι σχολικές καθαρίστριες.

Επιπλέον, η ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας αποφάσισε την κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτική, τεσσάρων (4) ακόμα κλαδικών ΣΣΕ, μεταξύ των οποίων είναι η τοπική κλαδική για τους όρους αμοιβής και εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ν. Ηρακλείου Κρήτης και η κλαδική των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης ανέφερε: «Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας απέδειξαν ακόμα μια φορά έμπρακτα ότι συμβάλουν στην ενίσχυση των δικαιωμάτων στο χώρο της εργασίας και την επαναφορά της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου».

 

mesaralive.gr  10 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ