Στα σκαριά νομοσχέδιο για τον τουρισμό μετά τον σάλο με το beach bar στη Ρόδο

  02 July, 2023 OIKONOMIA
Στα σκαριά νομοσχέδιο για τον τουρισμό μετά τον σάλο με το beach bar στη Ρόδο

Ως «μεμονωμένο γεγονός» χαρακτηρίζει το περιστατικό με τον σερβιτόρο που σχεδόν κολύμπησε για να σερβίρει ο ιδιοκτήτης του beach bar στην Ρόδο, σημειώνοντας πως επρόκειτο για επιλογή του ίδιου προκειμένου να πάρει πουρμπουάρ.

Ο ίδιος είπε συγκεκριμένα: «Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια και ποτέ μου δεν είχα ούτε μία καταγγελία. Όλοι ζητούν να έρθουν και να δουλέψουν στα μαγαζιά μου, γιατί ξέρουν ότι και πληρώνω καλά και το κλίμα συνεργασίας είναι πολύ καλό. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος;»

«Είναι πέντε χρόνια εργαζόμενός μου, το έκανε για τα τυχερά του, το βίντεο είναι από ανταγωνιστή»

Συνέχισε, δε λέγοντας για τον συγκεκριμένο υπάλληλο: «Πέντε χρόνια είναι ο πιτσιρικάς εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε για να πάρει τα «τυχερά» του (φιλοδώρημα). Το παιδί αυτό παίρνει μισθό 3.000 ευρώ το μήνα και εάν ο πελάτης του έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη ,αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου».

«Δεν με ενοχλεί, παίρνω 200 ευρώ φιλοδώρημα», είπε ο σερβιτόρος που πήγε παραγγελία μέσα στη θάλασσα

Όσον αφορά το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας που διενήργησε έλεγχο, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δήλωσε: «Ήρθαν το απόγευμα εδώ 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα και έλεγχοι έχουν γίνει από το λιμενικό και δεν βρήκαν καμία παράβαση στη νομοθεσία. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ και ξαφνικά βρίσκομαι εγώ να κατηγορούμαι που ποτέ κανείς δεν έχει να πει κάτι για εμένα. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».

Γεωργιάδης: Σε δύο ώρες το κλιμάκιο ήταν στην επιχείρηση - Ετοιμάζουμε νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του σχετικά με το περιστατικό, ανέφερε:

«Ζήτησα άμεσο έλεγχο από την επιθεώρηση εργασίας. Στείλαμε κλιμάκιο που πήγε σε δύο ώρες και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Αυτό που βλέπετε δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να το απαγορεύει». Πρόσθεσε, δε, πως «έχουμε συγκαλέσει σύσκεψη στο υπουργείο, έχω καλέσει τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στον Τουρισμό, άλλωστε ετοιμάζουμε νομοσχέδιο άμεσα και θέλω να δω πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας».

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Θέλω να έχουμε τουρισμό, όλα υπό τον όρο του πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων», τόνισε καταλήγοντας.

 

  02 July, 2023 OIKONOMIA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα