Σταματάει ο εμβολιασμός με ΑstraZeneca για τις ηλικίες κάτω των 60!

  14 June, 2021 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Σταματάει ο εμβολιασμός με ΑstraZeneca για τις ηλικίες κάτω των 60!

Επίσημη σύσταση να μην πραγματοποιούνται εμβολιασμοί με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο της εταιρείας AstraZenenca για άτομα κάτω των 60 ετών, κάνει η επιτροπή Εμβολιασμών, όπως σημείωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης. Ωστόσο, υπογράμμισε πως για τα άτομα που έχουν ήδη κάνει την 1η δόση του εμβολίου της AstraZeneca, υπάρχει σύσταση να γίνει με το ίδιο σκεύασμα η 2η δόση.   

Όπως διευκρίνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η απόφαση για να σταματήσουν οι εμβολιασμοί με AstraZeneca για τους κάτω των 60 ελήφθη επειδή πλέον το ιικό φορτίο στη χώρα είναι πολύ χαμηλό σε σύγκριση με δύο μήνες πριν που είχε αποφασισθεί το συγκεκριμένο σκεύασμα να δοθεί και στους νέους και επειδή πλέον υπάρχει επάρκεια εμβολίων. 

Τι ισχύει με τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε πως όσοι πολίτες έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca θα πρέπει κανονικά να κάνουν και τη δεύτερη. Ωστόσο, όσοι έχουν ιστορικό θρομβώσεων θα πρέπει να επιλέξουν εμβόλιο κάποιας άλλης εταιρείας.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Από την πλευρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε πως οι κάτω των 60 ετών και είχαν κλείσει ραντεβού για την 1η δόση, θα λάβουν μήνυμα ώστε να αλλάξουν εμβόλιο εάν το επιθυμούν.

Εμβόλια: Ανοίγει στις 16 Ιουνίου η πλατφόρμα για τους 18 - 24

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 18 -24 ετών, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Παράλληλα ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι την Πέμπτη 10 Ιουνίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους 25-29 και ραντεβού έχουν κλείσει 93.000 πολίτες.

Η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών μπορεί να εμβολιαστεί με τα τρία σκευάσματα: της Johnson & Johnson που είχε ήδη ανοίξει και πλέον και με αυτά της Pfizer/BioNTech και Moderna.

 

  14 June, 2021 ΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα