Σταθερά σε χαμηλά επίπεδα οι εμβολιασμοί στην Κρήτη

  31 July, 2021
Σταθερά σε χαμηλά επίπεδα οι εμβολιασμοί στην Κρήτη

Χαμηλά παραμένει συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας η εμβολιαστική κάλυψη στην Κρήτη παρά το γεγονός τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, τα ποσοστά θετικότητας το ίδιο ενώ η μετάλλαξη Δέλτα τείνει να κυριαρχήσει στο νησί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Δεν είναι τυχαία η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, προκειμένου και ο ίδιος να στείλει το μήνυμα «προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε, βγαίνουμε νικητές». Ο ίδιος ζήτησε να τρέξουν ακόμα γρηγορότερα οι εμβολιασμοί στην Κρήτη  καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι υπολείπεται αριθμητικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας που έγινε στις 28 Ιουλίου, αναφορικά με την Κρήτη προκύπτει ότι ο νομός Λασιθίου παραμένει ο μόνος στον οποίο η εμβολιαστική κάλυψη ξεπερνά το 50%. 

Συγκεκριμένα:

Στο νομό Ηρακλείου οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 45.15%* και σε 42.49%**. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο ποσοστό αφορά την κάλυψη όπως προκύπτει από την τοποθεσία κάθε εμβολιαστικού κέντρου που μπορεί να περιλαμβάνει εργαζόμενους, μη μόνιμους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας κ.ά. ενώ το δεύτερο - που είναι και χαμηλότερο αφορά την κάλυψη όπως προκύπτει από την διαθέσιμη πληροφορία διαμενόντων εντός της Περιφερειακής Ενότητας. 

[irakleio]

Στο νομό Χανίων οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 45.25%* και 41.24%** αντίστοιχα ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι στο  2.01%. 

[xania]

Στο νομό Ρεθύμνου οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 41.23%* και 37.65%**- ποσοστά ιδιαίτερα χαμηλά παρά το αυξημένο ποσοστό θετικότητας που καταγράφεται στην Περιφερειακή Ενότητα. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία της εβδομάδας 19 Ιουλίου 2021 - 25 Ιουλίου 2021 που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, το Ρέθυμνο είναι στην 1η πεντάδα των περιοχών που "κοκκινίζουν". 

[rethymno]

Στο νομό Λασιθίου, τέλος, οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 54.45%* και 46.13%**, γεγονός που τον κατατάσσει πρώτο όσο αφορά την εμβολιαστική κάλυψη μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων. 

 

  31 July, 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα