Στη Βουλή ο Προϋπολογισμός του Δήμου Φαιστού.

mesaralive.gr  02 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Στη Βουλή ο Προϋπολογισμός του Δήμου Φαιστού.

Στην οικονομική λειτουργία του Δήμου και την άμεση έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 του Δήμου Φαιστού, αναφέρεται σε παρέμβασή του ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο Βούτση, διαβιβάζοντας επιστολή του Δημάρχου Φαιστού.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «ο Δήμος διανύει τον τρίτο κατά σειρά μήνα μη οικονομικής λειτουργίας και απόλυτης δυσπραγίας ως προς την εκτέλεση οποιασδήποτε οικονομικής πράξης πλην της μισθοδοσίας.

Ο λόγος είναι η μη έγκριση του προϋπολογισμού έτους 2015 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης».

«Η μη έγκριση του Προϋπολογισμού του Δήμου Φαιστού οφείλεται σε  μη Λογιστική Τακτοποίηση Δημοτικών Τελών που εισπράττονται από την ΔΕΗ, σε μη είσπραξη  Δικαιωμάτων χρήσης αρδευτικού δικτύου και γενικά σε λόγους χαμηλής εισπραξιμότητας κατά την  τετραετία 2011-2014 και ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι αυτή δεν υπερβαίνει ως ποσοστό το 38% των βεβαιωθέντων Εσόδων την αντίστοιχη περίοδο, αλλά και σε χρέη παρελθόντων ετών».

«Επί πλέον λόγω της εθελοντικής  κινητικότητας των υπαλλήλων ο Δήμος μας  αδυνατεί να λειτουργήσει και σας αναφέρουμε ότι η Οικονομική και η Τεχνική μας Υπηρεσία έχουν απολέσει ποσοστό άνω του 50% των υπηρετούντων υπαλλήλων  και μάλιστα στελεχιακό δυναμικό Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της Λογιστικής εικόνας ποσών για τις Δαπάνες των Εκτελούμενων Έργων.»

Επισημαίνεται μάλιστα ότι: «Θεωρούμε ότι η αδυναμία ισοσκελισμού του Π/Υ είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα τεχνικών αδυναμιών και όχι πραγματικών οικονομικών στοιχείων».

Τέλος, όπως αναφέρεται «σας καταθέτουμε ότι με τις ανωτέρω συνθήκες αδυνατούμε να υπηρετήσουμε τον θεσμό της Α΄βάθμιας  Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά ούτε το κράτος μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τα οριζόμενα συνταγματικά πλαίσια» και ζητείται από το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στις δέουσες ενέργειες.

 

mesaralive.gr  02 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ