Στη βουλή οι προτάσεις για τα τουριστικά καταλύματα

  06 August, 2020 ΑΡΘΡΑ
Στη βουλή οι προτάσεις για τα τουριστικά καταλύματα

Κατατέθηκε σχετική επιστολή απο τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Κρήτης, για στήριξη του κλάδου τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, κατέθεσαν στη βουλή με κοινή αναφορά οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Στην επιστολή τους προς τους βουλευτές, οι επιχειρηματίες κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για οικονομική καταστροφή τη φετινή τουριστική περίοδο και ζητούν τη λήψη μέτρων στήριξης, καθώς όχι μόνο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, αλλά αντιμετωπίζουν και σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

«Η χρηματοδότηση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου μας καθίσταται επιβεβλημένη, όπως επιβεβλημένη και χωρίς χρονοτριβές πρέπει να είναι και οι φορολογικές ελαφρύνσεις που θα παρέχουν τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο χειμώνα που έπεται.», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους οι επιχειρηματίες.

Οι κυριότερες προτάσεις της Ομοσπονδίας είναι:

Καθολική απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας για το έτος 2020.
Αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων
Χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του Προγράμματος του Ταμείου Επιχειρηματικότητας –ΤΕΠΙΧ ΙΙ ή ΙΙΙ και Δανείων κίνησης
Κρατική χρηματοδότηση
Απαλλαγή των επιχειρήσεων μας από την καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ ) για το έτος 2020.
Προσωρινή παύση όλων των πλειστηριασμών για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας
Κάλυψη του μισθολογικού κόστους που αφορά τους εργοδότες, με ταυτόχρονη διατήρηση της εισφοράς υπέρ των εργαζομένων μέχρι την 31/12/2020,προκειμένου να διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Υπουργό Οικονομικών να λάβει υπόψιν του την έκτακτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και να ικανοποιήσει τις προτάσεις των επιχειρηματιών.  

 

  06 August, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα