Στη φάση των ομίλων Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-”Ανάσα” για το ελληνικό πποδόσφαιρο

  27 August, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Στη φάση των ομίλων Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-”Ανάσα” για το ελληνικό πποδόσφαιρο

Συνεχίζουν την πορεία τους σε διαφορετικές διοργανώσεις της UEFA Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

ΟΟλυμπιακός είχε εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Europa League από την περασμένη εβδομάδα, οπότε επικράτησε 3-0 της Σλόβαν. Εκείνο που απέμενε ήταν να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στη... διαδικαστική ρεβάνς της Μπρατισλάβας, όπου εν τέλει αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2. Οι Πειραιώτες που έπαιζαν με παίκτη περισσότερο για 65' λεπτά, είχαν τον έλεγχο του αγώνα, πήραν δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ αλλά έβγαλαν και αμυντικές αδυναμίες στο 2-2 με τη Σλόβαν που ήταν υπεραρκετό για να τους στείλει στους ομίλους.

Το 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα, μάλλον λειτούργησε χαλαρωτικά για τις δυο ομάδες που μπήκαν στο γήπεδο απελευθερωμένες και δίχως το άγχος της πρόκρισης που είχε ήδη κριθεί, παίζοντας ανοιχτά.  Η Σλόβαν που είχε δοκάρι στο 15' με τον Χέντι, έχασε και την τελευταία ελπίδα για ανατροπή στο 26', οπότε αποβλήθηκε ο Ντε Μάρκο με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μαντί Καμαρά.

Στο 33' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ (0-1) με το σύνηθες δίδυμο να συνεργάζεται: ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα και ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε με το κεφάλι.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Σλόβαν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) με τον Χέντι στο 41', αφού προηγουμένως αδράνησε ολόκληρη η άμυνα του Ολυμπιακού.

Στο 54' ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ (1-2) με τον Ονιεκούρου να ανοίγει λογαριασμό με τους Ερυθρόλευκους. Ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε έξυπνα και γρήγορα ένα φάουλ και ο Ονιεκούρου με εξαιρετική τελική προσπάθεια, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα.

Στο 62' η Σλόβαν παίζοντας με παίκτη λιγότερο στο ματς, βρήκαν και δεύτερο γκολ και πάλι από αδράνεια της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού. Ο Μποζίκοφ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Γκριν τη δεύτερη και η Σλόβαν ισοφάρισε 2-2.

Σλόβαν: Τσόβαν, Ντε Μάρκο, Μπόζικοφ, Κασιά, Πάουσεκ (85' Κρίζαν), Κανκάβα, Γκριν (85' Χρντσαρ), Ζμραλ, Βάις (79' Στρέλετς), Τσάβριτς (67' Ντε Καμπς), Χέντι (79' Χέντι)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (37' Μπουχαλάκης), Εμβιλά (72' Κουντέ), Βαλμπουενά (60' Ρόνι Λόπες), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (72' Χασάν), Ελ Αραμπί (72' Βρουσάι).

Κυριάρχησε στο γήπεδο κι έκλεισε θέση στους ομίλους του Europa Conference League

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη! Ο ΠΑΟΚ έπειτα από 180' ανωτερότητας απέναντι στη Ριέκα, έκανε το... χρέος του και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του νεοσύστατου Europa Conference League. Ο Δικέφαλος που είχε χάσει τα... άχαστα στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας και σώθηκε στις καθυστερήσεις χάρη σε αυτογκόλ (1-1), στη ρεβάνς δεν είχε όρεξη για περιπέτειες. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκαν στο γήπεδο για να αφήσουν και την «τελευταία ρανίδα του αίματός τους», τα έδωσαν όλα, κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό, πέτυχαν δύο γκολ, είχαν τρία δοκάρια, νίκησαν 0-2 την κροατική ομάδα και συνεχίζουν την πορεία τους στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με αποφασιστικότητα προσπαθώντας από νωρίς να βρει το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα. Μάλιστα, μόλις στο 6' ο Δικέφαλος είχε δύο δοκάρια σε διάστημα 11 δευτερολέπτων (!) καθώς αρχικά ο Σβαμπ τράνταξε το... σίδερο και στη συνέχεια ο Ελ Καντουρί έστειλε ξανά την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Δικέφαλος είχε μπει φουριόζος στο γήπεδο και το απέδειξε περίτρανα πολύ νωρίς καθώς μόλις στο 10' άνοιξε το σκορ με τον Ελ Καντουρί. Ο Σβαμπ κουβάλησε την μπάλα κι έβγαλε φανταστική κάθετη πάσα προς τον Μαροκινό, ο οποίος με κίνηση φορ τελείωσε ιδανικά τη φάση γράφοντας το 0-1.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς αλλά σταδιακά η Ριέκα άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Εφτασε μάλιστα να απειλήσει με γκολ στο 37', οπότε ο Τόμετσακ έχασε μοναδικό τετ α τετ. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με νέο δοκάρι, το τρίτο του σε ένα ημίχρονο καθώς στο 41' ο Ελ Καντουρί σούταρε, ο Πρσκάλο έδιωξε ελάχιστα προτού η μπάλα προσκρούσει στο δοκάρι.

Η Ριέκα προσπάθησε να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι. Κράτησε το μηδέν στην άμυνα και στο 79' καθάρισε οριστικά και αμετάκλητα την πρόκριση. Ο Ζίβκοβιτς πίεσε και έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Σβιντέρσκι, ο οποίος έστρωσε στον Μουργκ που με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τον Δικέφαλο στους ομίλους του Europa Conference League.

Ριέκα (Τόμιτς): Πρσκάλο, Τόμετσακ, Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς (71' Βούτσικιτς), Βούκσεβιτς (46' Τσέριν), Πάβιτσιτς, Λεπινίτσα (46' Σελάχι), Ισάχ, Άμπεμ, Ντμιτς (84' Ομπρεγκόν).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λούκας Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (76' Εσίτι), Σβαμπ (90' Αουγκούστο), Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (75' Καγκάβα), Ελ Καντουρί (67' Μουργκ), Σβιντέρσκι.

 

  27 August, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα