Στην Αθήνα οι αγρότες για να δουν τον Υπουργό

mesaralive.gr  11 December, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Στην Αθήνα οι αγρότες για να δουν τον Υπουργό

Με γεμάτη ατζέντα ταξιδεύουν στην Αθήνα οι αγρότες για να δουν τον Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη

Οι εκπρόσωποι της Ομάδας Αμπελουργών - Ελαιουργών Κρήτης, εχουν αύριο στο ραντεβού Μέσα στα θεματα που θα τεθούν θα είναι φυσικά το θέμα του λαδιού. Της καταστροφής που έχουν υποστεί οι ελαιοκαλλιέργειες από το δάκο, τη σχινοκαρπία και την ανομβρία και της πορείας του ελαιολάδου που και φέτος αναμένεται να ειναι πτωτική, σε σχέση με το παρελθόν.

Θα τεθεί για μια ακόμη φορά το ζήτημα του ΕΛΓΑ και των κανονισμών του, σε σχέση με τις ζημιές των καλλιεργειών.

Οι αγρότες θα ζητήσουν να πληροφορηθούν για την πορεία του φακέλου και του αιτήματος που έχει καταθέσει ο κ. Αραχωβίτης για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας μέσω του προγράμματος Deminimis. Παράλληλα θα τεθεί το θέμα της αποζημίωσης των αμπελώνων για τις κατατροφές του 2018 (υπολογίζεται στις αρχές του 2019). Ενώ η κουβέντα θα κινηθεί και γύρω από τη νέα ΚΑΠ με τους αγρότες να ζητούν ενημέρωση για την προστασία των επιδοτήσεων, με δεδομένο το γεγονός πως από το 2014 ως σήμερα, αυτές έχουν μειωθεί 45% περίπου!

Μόνο για φέτος είχαμε νέα μείωση σε σχέση με πέρυσι της τάξης του 8%. Παράλληλα θα τεθεί επί τάπητος το θέμα του ελλιπούς σχεδιασμού για τη στήριξη της Κρήτης με θέματα υποδομών, σε σχέση με το νερό. 

 

mesaralive.gr  11 December, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα