Στην Κρήτη για το αεροδρόμιο Καστελλίου ο Μητσοτάκης

neakriti.gr  21 January, 2020 ΑΡΘΡΑ
Στην Κρήτη για το αεροδρόμιο Καστελλίου ο Μητσοτάκης

Ανάλογο εργοτάξιο δεν έχει «ξαναδεί» η Κρήτη

Επίσημη έναρξη παραχώρησης για το αεροδρόμιο Καστελίου το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου από την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ-GMR καθώς ξεκινάει η υλοποίηση σύμβασης κατασκευής του έργου. Πριν 1 χρόνο είχε υπογραφεί η κύρωση σύμβασης στη Βουλή. Ωστόσο η επίσημη ημέρα παραχώρησης του έργου με την παρουσία μάλιστα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο θα είναι η 8η Φεβρουαρίου , ημέρα από την οποία θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή του νέου αεροδρομίου. Από την ημέρα έναρξης των διαδικασιών, δηλαδή την 8η Φεβρουαρίου, οι εργασίες θα διαρκέσουν 3,5- 5 χρόνια για την ολοκλήρωση του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον πρώτο χρόνο αναμένεται η ωρίμανση του έργου, των μελετών και των πρόδρομων εργασιών κατασκευής του εργοταξίου, ενός εργοταξίου μάλιστα που ανάλογο του δεν θα έχει ξαναδεί η Κρήτη σε άλλα μεγάλα έργα. Ο σκληρός «πυρήνας» των έργων θα ακολουθήσει το δεύτερο έτος με κατασκευή διαδρόμων προσγείωσης - απογείωσης, των φυσούνων, του κυρίως αεροδρομίου και κατασκευής παράλληλων οδικών αξόνων. Οι δρόμοι δηλαδή θα κατασκευάζονται παράλληλα με τον χώρο του αεροδρομίου.

 

Απώτερος στόχος είναι από τις αρχές του 2025 να υπάρξουν δοκιμαστικές πτήσεις για το νέο αεροδρόμιο ενώ το κόστος θα υπερβεί τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Την ημέρα των ανακοινώσεων τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, οπότε ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις και για το ΒΟΑΚ.

 

neakriti.gr  21 January, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα