Στην Κρήτη το περίφημο αμερικανικό αεροπλανοφόρο “Αϊζενχάουερ”

Ακόμα 12 πολεμικά πλοία των ΗΠΑ καταφθάνουν στη Μεσόγειο
Το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ (CVN-69) εισέρχεται από αύριο στη Μεσόγειο από τη διώρυγα του Σουέζ.
Όπως αναφέρει το in.gr, θα πλεύσει νοτίως της Κρήτης όπου θα υπάρξουν κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Το αεροπλανοφόρο θα βρίσκεται στην οριογραμμή της ελληνικής ΑΟΖ και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, θα συνοδεύεται από 12 πολεμικά πλοία.
Στην άσκηση θα πάρουν μέρος τέσσερα ζεύγη F- 16 που θα απογειωθούν από το αεροδρόμιο της Σούδας καθώς και 4 αεροσκάφη F – 18 από το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ.
Είναι η πρώτη ουσιαστική αμερικανική παρέμβαση μετά την κρίση με την Τουρκία και έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς γίνεται σε μια χρονική στιγμή όπου ο συναγερμός στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει σταματήσει.
Είναι δεδομένο ότι με την κίνηση αυτή οι Αμερικανοί θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να παίξουν το ρόλο του «διαιτητή» και φυσικά να αποτρέψουν οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια που θα προσπαθήσει να κάνει η Τουρκία. Κυρίως την πλεύση του ερευνητικού Ορούτς Ρέις προς την περιοχή της ΑΟΖ του Καστελλορίζου.
Δείτε επίσης
- Ποδόσφαιρο: Νεκρός σε τροχαίο ο Ντιόγο Ζότα της Λιβερπουλ
- Matala Beach Festival 2025: Από το Ηλιοβασίλεμα ως τα Αστέρια!
- Φορολογικές δηλώσεις: Προθεσμία έως 15 Ιουλίου για τροποποιητικές δηλώσεις
- Το νέο μεταναστευτικό μέτωπο από τη Λιβύη και η στάση της ΕΕ
- Πολιτική Προστασία:χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς σήμερα- πολύ υψηλός ο κίνδυνος για την Κρήτη
Σχετικά άρθρα
- Οργανωμένο: Έφερναν χιλιάδες σφαίρες από την Αλβανία στην Κρήτη μέσα σε ειδική κρύπτη
- Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή σε όλη την Κρήτη- πού απαγορεύεται ακόμα και η διέλευση
- Κρήτη: Αύξηση στα περιστατικά βίας κατά παιδιών-γυναικών το πρώτο τρίμηνο του 2025
- Ο «χάρτης» του ΕΝΦΙΑ - Τι δείχνουν τα στοιχεία για Κρήτη
- Αφρικανική σκόνη και γύρη στην ατμόσφαιρα