Στις 18 Μαΐου δίνεται στην κυκλοφορία ο δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά

ekriri.gr  13 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στις 18 Μαΐου δίνεται στην κυκλοφορία ο δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά

Το ερχόμενο Σάββατο τα...σπουδαία

Ένα από τα πολύ μεγάλα έργα ως προς τη χρησιμότητα του, αυτό του οδικού άξονα Ηράκλειο – Μεσαρά αναμένεται, εκτός απροόπτου να δοθεί στην κυκλοφορία το ερχόμενο Σάββατο, 18 Μαϊου.

Λίγο πριν την παράδοση του έργου προβλέπεται να βρεθεί στο Ηράκλειο ο γενικός διευθυντής συγκοινωνιακών υποδομών και μεταφορών του Υπουργείου, Γιάννης Καρνέσης, προκειμένου να εποπτεύσει την τελική φάση του έργου.

Πρώτος στόχος τόσο της κυβέρνησης, όσο και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης είναι να δοθεί στην κυκλοφορία το Σάββατο ο κεντρικός άξονας του δρόμου και να απομένουν τα συνοδά έργα. 

Στην παράδοση του δρόμου το Σάββατο δεν προβλέπεται να παρίσταται, τουλάχιστον με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ούτε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ούτε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Παρ’ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός προγραμματίζει νέο ταξίδι στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, την Πέμπτη 23 Μαϊου, κατά το οποίο, εκτός της ομιλίας του, αναμένεται να εγκαινιάσει και επίσημα το δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά.

Να αναφέρουμε πως το κύριο τμήμα του έργου αφορά σε ένα μήκος 16 χιλιομέτρων, αλλά δίνει σημαντική ανάσα ως προς την κίνηση από και προς Μεσαρά, καθώς είναι γνωστό το γεγονός, πως στον υφιστάμενο δρόμο, υπάρχουν συνεχείς διελεύσεις βαρέων οχημάτων και λεωφορείων, που μεταφέρουν επισκέπτες, κηπευτικά και πρώιμα κηπευτικά προϊόντα, αλλά και νερό από Γέργερη και Ζαρό.

Υπάρχει μια δυνατότητα για την παράδοση των συνοδών έργων ως και τις 30 Αυγούστου, τα οποία και αφορούν μεταξύ άλλων τον κόμβο Γέργερης, η είσοδος στην Αγία Βαρβάρα, καθώς και εκκρεμότητες από την πλευρά του Πανασού.

 

ekriri.gr  13 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα