Στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας συμμετείχε και το ΠΑΑΠΑΗΚ Πόμπιας.

mesaralive.gr  04 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας συμμετείχε και το ΠΑΑΠΑΗΚ Πόμπιας.

Φωτο: mamalydia.wordpress.com

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, με αφορμή την 30 Απριλίου -Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας, διοργάνωσε δράσεις συμμετέχοντας στην προσπάθεια κατάργησης της χρήσης της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά, την εξάλειψη της βίας από την ζωή τους και την υιοθέτησης μη βίαιων μεθόδων διαπαιδαγώγησης.

Στις δράσεις συμμετείχε και το  ΠΑΑΠΑΗΚ Πόμπιας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης «H άσκηση σωματικής τιμωρίας τραυματίζει τη σχέση μας με τα παιδιά και  δυσχεραίνει την επικοινωνία μαζί τους.

Το ξύλο δεν αποτελεί παιδαγωγικό μέσο.

Μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο για το παιδί, να το τραυματίσει σωματικά και ψυχολογικά, να το ταπεινώσει, να θίξει την αξιοπρέπειά του, να το κάνει να νοιώθει ανασφάλεια. Και να μη ξεχνάμε ότι το ξύλο αναπαράγεται.

Το Κ. Κ.Π.Π.Κ διοργάνωσε «ειρηνική πορεία ευαισθητοποίησης» από την Πλατεία Ελευθερίας στην Πλατεία Λιονταριών (μέσω Δαιδάλου) που  κατέληξε  στη Λότζια   την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και ώρα 10-12π.μ..

Η πορεία πραγματοποιήθηκε  από το προσωπικό και τους εξυπηρετούμενους των Παραρτημάτων, συμμετείχε το ΠΑΑΠΑΗΚ Πόμπιας καθώς  και τμήματα  Δημοτικών Σχολείων του Ηρακλείου.

Επίσης κατατέθηκε ψήφισμα με το μήνυμα της ημέρας, στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινό.

Ας γίνει σκέψη και  συμπεριφορά μας το μήνυμα:

«Τα χέρια είναι για να φροντίζουν και όχι για να τιμωρούν»

Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Τσαντηράκη Ελένη».

 

mesaralive.gr  04 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ